PGA Tour

Scheffler drie slagen voor in het Memorial Tournament

Gaat Scottie Scheffler opnieuw winnen?

Scottie Scheffler

De wereldnummer één Scottie Scheffler leidt na twee dagen in het Memorial Tournament in Muirfield Village, Ohio, Verenigde Staten. Hij begon de tweede dag één slag achter de leider, de Canadees Adam Hadwin, die zijn zes-onder-66 volgde met een par-ronde van 72. Een dubbel bogey zes op de par vier 17e bleek voor hem erg kostbaar.

Daardoor kon de Amerikaan Scheffler afstand nemen, geholpen door een eagle op de 15e en een birdie op de 18e, om te eindigen op negen onder par, drie slagen voorsprong op Hadwin en de Noor Viktor Hovland.

De Noord-Ier Rory McIlroy staat gedeeld zevende op drie onder, met de Engelsman Tommy Fleetwood samen met drie andere  op twee onder.

De top 50 plus en die gelijk eindigde haalden de cut, maar met onder andere Jordan Spieth, kampioen van 2010 Justin Rose en Rickie Fowler die de cut niet haalden.

De Engelsman Rose begon de dag als laatste na een openingsronde van 80, maar presteerde beter op vrijdag met een één-over-73 om te eindigen op een gedeelde 69e plaats.

De Amerikaan Fowler beleefde een verschrikkelijke dag met een tien-over-82, inclusief dubbel bogeys op de tweede, vijfde en zevende holes.

Dit is het laatste evenement voor de US Open volgende week en een van de belangrijkste evenementen van de PGA Tour, met een veld van 73 spelers die strijden om een prijzenpot van 20 miljoen dollar.

Canadees Adam Hadwin leidt na eerste ronde van Memorial Tournament