PGA Tour

Valero Texas Open: Matt Wallace en Jordan Spieth delen de leiding na de derde ronde

De Engelsman Matt Wallace en de Amerikaan Jordan Spieth stegen naar de top van het klassement op de TPC San Antonio terwijl Charley Hoffman zijn aanval voortzette en met twee slagen achterstand op de derde plaats staat.  De leider halverwege, Cameron Tringale, staat op de vierde plaats op acht onder.

De Engelsman Wallace, die op zoek is naar zijn eerste PGA Tour overwinning, begon de dag naast Spieth en twee slagen achter Tringale maar sprong naar de leiding nadat hij de eerste twee holes een birdie had gemaakt en de Amerikaan de tweede hole bogeyde.

De 30-jarige maakte par op de volgende acht holes voordat hij een serie van 31 holes eindigde zonder een drop-shot maar de 11e met drie putts en een bogey afsloot. Wallace wist wel gelijk vanaf een meter of 5 op de 12e een birdie te maken en vervolgens opnieuw van een bijna vergelijkbare afstand op de 15e voordat hij zijn ronde afsloot met back-to-back birdies.

‘Een ronde goed beginnen dat geeft je rust,’ zei Wallace. “Ik voelde me zenuwachtig, maar dat is maar goed ook, want ik ben al een tijdje niet in deze situatie geweest. Ik moet gewoon genieten van mijn goede slagen in mijn ronde en proberen dit morgen ook voor elkaar te krijgen.”

Spieth, zonder overwinning sinds The Open in 2017, maakte zijn eerste birdie van de dag op de negende, waar hij een putt van een meter of 3 maakte nadat hij eerder de vierde met een bogey had verlaten. Dit is het derde evenement dit seizoen waarin Spieth de leiding of de co-leiding heeft na 54 holes

De 27-jarige Texaan klom vervolgens in het klassement met birdies op de 12e, 14e en 15e voordat hij eveneens de twee afsluitende birdies van Wallace evenaarde. “Ik sloeg een paar hele mooie slagen tegen het einde van de ronde, liet de bal op de juiste plek landen ik heb vandaag echt geweldig gespeeld”, zei Spieth.

Hoffman zette zijn aanval op het klassement op de Texas Open voort met een zeven-onder-65, de laagste ronde van de dag. De 44-jarige Amerikaan, die dit evenement won in 2016 en tweede werd in 2019, liet na 66 slagen van vrijdag een ronde van 65 volgen op zaterdag waarvan hij de achterste negen in slechts 30 slagen afrondde. Hij maakte een eagle op de par-5 14e en birdies op de 12e, 16e, 17e en 18e.

Tringale worstelde naast Wallace en Spieth in de laatste groep, hun start werd met ongeveer twee en een half uur vertraagd door de vroege ochtendregen, en viel terug in het klassement met drie opeenvolgende bogeys vanaf de 11e op weg naar een ronde van 73 slagen. Tringale is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning in de PGA Tour

Anirban Lahiri uit India staat op de vijfde plaats op zeven onder na een ronde van 69 slagen met het Amerikaanse kwartet Tom Hoge (66), Gary Woodland (67), Lucas Glover (70) en Matt Kuchar ( 70) op de gedeelde zesde plaats met zes onder.

Rickie Fowler, die net als Hoffman deze week moet winnen om een last-minute uitnodiging voor The Masters te verdienen, staat op een gedeelde 21e plaats met drie onder.

Valero Texas Open: Cameron Tringale pakt de leiding waar Tony Finau de cut mist!

Valero Texas Open: Camilo Villegas pakt de leiding na eerste ronde