Valero Texas Open: Cameron Tringale pakt de leiding waar Tony Finau de cut mist!

Cameron Tringale heeft een voorsprong van twee slagen genomen na de tweede ronde van het Valero Texas Open en met Jordan Spieth en Matt Wallace op de gedeelde tweede plaats.

De voormalige nummer 1 van de wereld, die nog steeds zonder overwinning is sinds The Open in Royal Birkdale in 2017, liet na zijn openingsronde van 67 slagen nu onder totaal andere omstandigheden een twee-onder-70 noteren op de TPC San Antonio.

Spieth staat op de gedeelde tweede plaats en slechts op twee slagen achter Cameron Tringale die in het clubhuis kwam op negen onder na een tweede ronde van 69 slagen. Matt Wallace kwam naast Spieth te staan op het scorebord met zeven onder dankzij een bogey-vrije ronde van 68 slagen.

Spieth een drievoudig kampioen wist met een drie meter putt op de eerste hole birdie te maken en profiteerde van de volgende par-vijf met opnieuw een birdie. De bogeys op 11 en 13 trokken en de twee birdies op 14 en 15 zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde dus met 2-onder kon eindigen. De 27-jarige raakte vervolgens de vlag met zijn pitch op de 17e green maar moest genoegen nemen met een par en met de twee -putt voor par op de laatste par-vijf sloot hij zijn ronde met 70 slagen af.

Wallace birdiede drie van de vier par-vijven en voegde daar een tap-in voor birdie toe op de korte par-vier 17e hole. Erik van Rooyen, een van de spelers die zich voor The Masters wil kwalificeren met een overwinning, is vier slagen terug naast Kyle Stanley, Brandt Snedeker en Kevin Stadler.

“Elke keer dat je een bogey vrije ronde speelt en wat voor golfbaan het ook, is het leuk maar vooral hier”, zei Wallace. “Ik voel mij op mijn gemak met mijn spel, ik probeer gewoon een paar putts te holes en de score gaande te houden en de juiste putts op het juiste moment te maken.”

De leider na de eerste ronde, Camilo Villegas, staat vijf slagen achter nadat hij worstelde naar een vier over met 76 slagen, terwijl Charley Hoffman een ronde van de dag met 66 slagen wist te maken om in het klassement een flinke sprong te maken op drie onder waar ook Hideki Matsuyama op staat.

Rickie Fowler haalde het weekend dankzij een bogey-vrije ronde van 68, terwijl titelverdediger Corey Conners worstelde naar een twee-over 74 om terug te vallen naar één onder en Tony Finau, de hoogst geplaatste speler in het veld, met +3 de cut miste net als onder andere Jhonattan Vegas, Danny Willett, Henrik Stenson en Phil Mickelson die op de eerste dag een 10 maakte op de 18e zie hieronder hoe!.

Valero Texas Open: Camilo Villegas pakt de leiding na eerste ronde