Valero Texas Open: Camilo Villegas pakt de leiding na eerste ronde

Camilo Villegas is een viervoudig winnaar van de PGA Tour maar zonder overwinning sinds 2014. De Colombiaan herstelde zich van een bogey op zijn openingshole, hole 10, en eindigde vervolgens zijn ronde in acht-onder-64. Het waren wel rustige omstandigheden op de TPC San Antonio. Villegas heeft twee slagen voorsprong op Sung Kang en Cameron Tringale.

Jordan Spieth is drie slagen verwijderd van de leider Villegas en dat terwijl hij nog steeds op zoek is naar zijn eerste wereldwijde overwinning sinds The Open in 2017.

Spieth deelt zijn gedeelde vierde plaats samen met Hideki Matsuyama en Seung Yul Noh die nog steeds speelt met een medische verlenging na twee jaar militaire dienst in zijn geboorteland Korea.

“Sommige dagen lijkt de hole groter dan anders en dat was vandaag het geval”, zei Villegas. “Ik speelde heel goed, maar ik kreeg ook een paar leuke breaks. Ik heb een paar goede par-saves gemaakt en over het algemeen was het erg solide.”

Beginnend op de achterste negen, slaagde Villegas er niet in om up-en-down te maken op de 10e green om zijn par te redden, maar hij sloeg direct terug met een birdie op de volgende.

De nummer 314 van de wereld was niet in staat om te profiteren van birdie-kansen op de zesde en achtste waar hij iets minder dan 3 meter overhield. Op de negende green, zijn laatste hole, wist hij zijn bal in de hole te chippen voor een negende birdie in zijn ronde .

Kang birdiede drie van zijn laatste vier holes om op zes onder te komen en zette de eerste beste clubhuis score neer. Spieth, die tot die tijd een solo-voorsprong had vastgehouden zakte terug door een afsluitende bogey.

Matt Wallace leidt het Britse contingent na een drie-onder-69, terwijl Rickie Fowler, een van de spelers die deze week een overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor The Masters, worstelde met een openingsronde van 76 slagen.

Wie verzekert zich nog op het laatste moment voor een uitnodiging voor The Masters na afloop van dit toernooi weten wij meer.