Automatische grasmaaiers en energie maatregelen op diverse golfbanen in Spanje

Aan de Costa Brava worden automatische grasmachines op de proef gesteld terwijl de bestemming blijft streven naar vermindering van de CO2-uitstoot.

Golf de Pals, de oudste club in de regio, heeft zich tot de wetenschap en technologie gewend om het baanonderhoud te verbeteren met de introductie van automatische maaiers, die in 24 uur tijd  4000 vierkante meter kunnen doen.

Aangezien de meeste greenkeeping-machines momenteel op diesel worden aangedreven, zou dit een aanzienlijke impact kunnen hebben op het verminderen van de negatieve uitstoot en aangezien de regio het voortouw blijft nemen bij het bevorderen van duurzaamheid en milieubescherming, overwegen ook andere clubs om de overstap te gaan maken.

Een woordvoerder van Golf de Pals zei: “Het is een proefperiode om de efficiëntie te testen en tot dusver is het gelukt. We hebben ze gebruikt op de driving -range en de eerste hole en we moeten nadenken over hoe we onze greenkeeping-machines op de langere termijn kunnen vervangen door deze automatische maaimachines”

Golf de Pals (foto) heeft ook geprofiteerd van de beperkingen van de pandemie om baanverbeteringen aan te brengen met nieuwe tees op zeven holes en irrigatieverbeteringen.

Ook het naburige La Costa Beach & Golf Resort heeft zich bij het initiatief aangesloten omdat het zijn hele airconditioningsysteem heeft vervangen door een milieuvriendelijkere versie, terwijl er ook oplaadpunten zijn geïnstalleerd voor elektrische auto’s.

Elders in de regio zal Empordà Golf de komende maanden een zonnepaneelfaciliteit installeren, die 25 procent van de energie zal leveren die nodig is om de golfclub en het hotel van stroom te voorzien. Als onderdeel van het project komen er ook twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Met negen banen in de regio blijft de Costa Brava, wat wilde kust betekent, een van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden in Spanje en Zuid-Europa. Gelegen 100 km ten noorden van Barcelona, genesteld tussen de uitlopers van de Pyreneeën en de wateren van de Middellandse Zee, ligt de historische stad Girona in het hart van de regio met zijn culturele en historische bezienswaardigheden die wachten om ontdekt te worden.

De voortreffelijke gastronomie en het gevarieerde nachtleven zorgen ook voor een onvergetelijke golfvakantie, terwijl het weer een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers.

Volg de Costa Brava op Instagram op @costabravagolf of ga voor meer informatie over golfen aan de Costa Brava naar golf.costabrava.org