Jordan Spieth wint het Valero Texas Open

Jordan Spieth heeft met zijn overwinning in het Valero Texas Open een einde gemaakt aan een periode van 1351 dagen zonder overwinning. De 27-jarige uit Dallas, toegejuight door een menigte van 7500 claimde zijn eerste overwinning sinds hij de Open-titel veiligstelde op de Royal Birkdale op 23 juli in 2017. Met een laatste ronde van zes onder 66 de op TPC San Antonio eindigde hij op 18-onder met 270 slagen.

Zijn landgenoot Charley Hoffman hield hem continu onder druk voordat hij zijn langverwachte 12e PGA Tour-triomf uiteindelijk met een zenuwachtige par op de laatste hole afrondde. De Engelsman Matt Wallace de derde plaats behaalde.

Spieth had de leiding van de ene op de andere dag gedeeld met Wallace, met Hoffman twee slagen terug op de derde plaats. Toen Cameron Tringale een dubbel bogey vijf maakte op de derde werd het een wedstrijd tussen Spieth, Hoffman en Wallace.

Spieth had echter na de turn een voorsprong van twee slagen dankzij birdies op de tweede en derde hole, waar hij zijn afslag op 60cm van de hole sloeg, op de zesde en achtste en zijn zijn enige bogey van de dag op de vierde. .

Hij ging toen verder door een putt van 3 meter te holen op de 12e voor een birdie en leek klaar om zijn voordeel verder uit te breiden toen hij zijn afslag op 3 meter sloeg op de par-drie 13e maar die miste hij met een par als resultaat.

Hoffman, die drie birdies had gemaakt in vier holes vanaf de derde had ene paar goede par saves maar maakte op de 13e wel birdie dus het gat tussen hun werd twee slagen.

Beide spelers maakten toen een birdie op de 14e en par op de 15e, waar Spieth bijna zijn bal van de green afsloeg, maar Hoffman handhaafde de druk door een bijna 2 meter putt op de par-drie 16e birdie te maken en binnen één slag te komen.

Spieth antwoordde in stijl door ene anderhalve meter putt te maken op de korte par-vier 17e te birdie waar Hofman par maakte en het verschil was weer twee slagen. Een zenuwachtige tweede slag op de 18e, die hij te kort en naar links trok, gaf Hoffman nog een kans die hij niet benutte en daardoor allebei par maakten.

Hoffman, die 11 slagen van de leiding af was na een ronde van 75 slagen na de eerste ronde, sloot het toernooi af met een zes-onder 66 en eindigde op 16 onder par.

Wallace, die op zoek was naar zijn eerste overwinning op de PGA Tour, wist de birdie van Spieth op de tweede hole te evenaren voordat een bogey op de vierde een reeks van parren inluidde. Zijn putter liet hem vervolgens in de steek toen hij een groot aantal birdie kansen miste tijdens een frustrerende reeks van 11 opeenvolgende pars, voordat hij eindelijk iets had om over te lachen toen hij op de 16e zijn tweede birdie van de dag maakte nadat hij zijn afslag binnen twee meter van de hole sloeg.

Hij volgde met een birdie op de 17e voordat ook hij op de laatste een par maakte en vier slagen achter Spieth eindigde op 14 onder na een ronde van 70 slagen.

Lucas Glover maakte een late aanval door de laatste zeven holes in zes onder te spelen, inclusief een eagle op de 14e. Met 66 slagen eindigde hij alleen op de vierde plaats met 12 onder.

Anirban Lahiri (69) uit India birdiede de laatste hole en claimde de vijfde plaats met 10 onder, terwijl het Amerikaanse trio Brandt Snedeker (68), Chris Kirk (68) en Gary Woodland (69) de zesde plek met negen onder deelden.

Rickie Fowler sloot af met een twee-onder-70 en eindigde op een gedeelde 17e plaats op vijf onder.

Valero Texas Open: Camilo Villegas pakt de leiding na eerste ronde

Valero Texas Open: Cameron Tringale pakt de leiding waar Tony Finau de cut mist!

Valero Texas Open: Matt Wallace en Jordan Spieth delen de leiding na de derde ronde