Tropisch weer op de Kennemer

K20-08-2009-tropen

K20-08-2009-tropenIn tropische weersomstandigheden is het 69e KLM-open van start gegaan. Door de hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid zal er veel van de spelers worden gevraagd wat betreft hun concentratie. Dit was duidelijk te zien aan het spel van o.a. Rolf Muntz en Joost Luiten. Doordat beide spelers regelmatig de fairway misten, konden zij geen kansen creëren om tot een score onder par te komen.

Met scores van +1 voor Luiten en voor Muntz, waar de laatste vorig jaar na de eerste ronde nog -6 liep, vallen deze Nederlanders niet op in de middenmoot. Vooral het spel van Rolf Muntz liet veel te wensen over. Omdat zijn bal regelmatig naast de fairway lag met zijn afslag, kon hij de eerste ronde niet echt imponeren. Dankzij zijn korte spel en zijn putts kon hij zijn spel een beetje bij elkaar houden waardoor hij kansen behoudt om na de tweede dag de schifting te halen. Joost Luiten miste iets minder vaak de fairway maar door de hoge rough kon hij ook de bal niet dicht genoeg bij de hole krijgen om meer birdie kansen te creëren. Met bogies op hole 3, 5, en 15 en birdies op hole 8 en 17, wist hij  de schade beperkt te houden en kans te behouden om de schifting na de tweede ronde te overleven.

Winnaar van vorig jaar Darren Clark, die samen met Olazabal en Luiten in de zelfde flight speelde, maakte op de tweede negen, na te zijn gestart van hole 10, op de holes 2, 3, 4, 6, 8, 10 en 12 een birdie terwijl daar bogies op 7 en 17 tegenover stonden.

Maarten Lafeber eindigde zijn ronde met 71 slagen. Hij en Luiten, Muntz, Inder van Weerelt en Richard Kind delen met +1 de 76e plaats.