KLM Open verhuist in 2010 naar september

14-10-2009-klmopen

14-10-2009-klmopenHet KLM Open heeft een nieuwe plaats op de Tourkalender. Het meest prestigieuze golfkampioenschap van Nederland zal in 2010 gespeeld worden van 9 tot en met 12 september. De Hilversumsche Golf Club is voor het eerst na vier jaar weer gastheer van het KLM Open.

De organisatie van het toernooi diende dit jaar een verzoek in bij de European Tour voor een nieuwe datum aangezien het KLM Open afgelopen augustus precies een week na het US PGA Championship werd gespeeld. Veel spelers nemen na die vierde en laatste major van het jaar rust, met het gevolg dat het KLM Open topspelers misloopt. De European Tour willigde deze week het verzoek in met een nieuwe datum in september.

Toernooidirecteur Daan Slooter: ‘De nieuwe datum geeft ons de mogelijkheid het spelersveld volgend jaar te versterken. Dat de European Tour ons verzoek gehonoreerd heeft, is een duidelijk signaal dat ze tevreden zijn over het toernooi. Niet alleen is het KLM Open de voorgaande jaren aanzienlijk gegroeid, maar het wist ook in 2009, ondanks de economische crisis, het prijzengeld op vergelijkbaar niveau te houden.’

 

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en wordt in 2010 voor de 91ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour.

Voor meer informatie: www.klmopen.nl