Dyson wint KLM Open 2009

23-8-2009-dyson

23-8-2009-dysonSimon Dyson (foto) heeft voor de tweede keer het KLM Open gewonnen. Net als in 2006 was de Engelsman op de Kennemer Golf & Country Club de sterkste in een play-off. Dyson was dankzij een prachtige laatste ronde in 63 slagen, een evenaring van het baanrecord, op 265 slagen (-15) geëindigd.

De Zweed Peter Hedblom, de dag als koploper begonnen, kwam niet verder dan een ronde 69 en kwam ook op -15, net als de Ier Peter Lawrie. In de play-off die volgde maakte Dyson het karwei af door een putt te maken van een meter of zeven voor birdie.

Titelverdediger Darren Clarke kon zich niet mengen in het gevecht om de titel. De Noord-Ier eindigde met een 68 en kwam twee slagen te kort om de play-off te halen.

Beste Nederlander in het KLM Open 2009 werd Robert-Jan Derksen. De 34-jarige inwoner van Blaricum kende geen gelukkige slotronde. Door een 72 (+2) zakte hij terug naar de 48ste plaats. Guido van der Valk, de tweede Nederlander die de cut had weten te halen, speelde de laatste ronde in 70 slagen. Met -1 totaal werd Van der Valk gedeeld 55ste.

Na vier jaar verlaat het KLM Open de Kennemer Golf & Country Club. Volgend jaar wordt het toernooi gespeeld op de Hilversumsche Golfclub.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Voor meer informatie: www.klmopen.nl