90-jarige slaat de eerste afslag

20-08-2009-klmopenafslag

20-08-2009-klmopenafslagHet KLM Open ging om kwart over zeven vanochtend van start met een zeer bijzondere speler. Johan Smidt van Gelder (foto), 90 jaar en lid van de Kennemer Golf & Country Club, had de eer om de eerste bal te slaan van het 90ste KLM open. Om half acht volgden de eersten van 156 spelers van het toernooi van de European Tour. De volgende vier dagen wordt er gespeeld om een van de oudste internationale titels in Europa en 1,8 miljoen euro.

De jeugdinternational had speciaal voor deze gelegenheid de stokken weer uit de kast gehaald. Met een stijlvolle swing sloeg hij de bal zuiver en op lijn tegen de ochtendzon in. Nadat de bal met succes gelanceerd was, stond er een opgeluchte en tevreden Smidt van Gelder. ‘Nu ben ik blij’, zei hij enthousiast. ‘Maar ik voelde behoorlijk druk. Je wilt de bal wel goed slaan natuurlijk.’ Terwijl Smidt van Gelder zijn eervolle taak verrichtte stonden er tientallen leden van de Kennemer Golf & Country Club en een batterij aan fotografen om de eerste tee heen. Zij waren getuige van een ideale start van het KLM Open.
Foto: klik hier voor de foto
Bijschrift: De 90-jarige heer Smidt van Gelder sloeg donderdag ochtend de eerste bal op de 90ste editie van het KLM Open.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Voor meer informatie: www.klmopen.nl