DP World Tour

Triomf op de Q-School: Darius van Driel op koers voor 2024 Tourkaart

Met een indrukwekkende ronde ver onder par heeft Darius van Driel schijnbaar moeiteloos de vijfde van de zes ronden in Spanje afgerond. De 34-jarige golfer voltooide zijn ronde in slechts 65 slagen, waardoor hij met 20-onder par opklom naar de 4e plek in het klassement. Voor de beste 25 golfers lonkt een felbegeerde kaart voor de DP World Tour in 2024.

Ook Wil Besseling en Lars van Meijel maakten beiden een rondje onder par. Met 69 slagen (-2) beëindigden ze hun rondes en bevinden zich nu met 7-onder op een gedeelde 62e plaats. Voor hen is een sublieme ronde van ongeveer 65 slagen op de laatste dag van het toernooi cruciaal om bij de top 25 te eindigen en zo hun tourkaart te veilig te stellen.

Opvallend in de scores van Van Meijel zijn de dubbel bogeys en zelfs een quadruple bogey die hij eerder in het kwalificatietoernooi noteerde. Op de eerste dag stond hij voor een uitdaging op een par 4, waar hij uiteindelijk met een 8 vanaf stapte. Verder op de 12e hole werd het een dubbel bogey. Hoewel hij op de tweede vrij bleef van een dubbel bogey of erger, verscheen op de derde dag opnieuw een op zijn scorekaart. Ook op de vijfde dag viel er een dubbel te noteren, wat hem gedurende het toernooi in totaal 10 extra slagen kostte.

De laatste twee rondes van het toernooi vinden plaats op de golfbaan van Infinitum Golf in Tarragona, specifiek op de uitdagende Lakes Courses. Terwijl de spanning toeneemt, strijden de spelers voor een plekje in de top 25, en voor Darius van Driel lijkt de weg naar de tourkaart van 2024 gladjes te verlopen. De Q-School biedt een meeslepend verhaal vol vastberadenheid, vaardigheid en onverwachte wendingen, waardoor het een opwindend spektakel is voor zowel fans als spelers.

Q-School Sensatie: Nederlanders Darius van Driel, Wil Besseling en Lars van Meijel op weg naar de top!

Foto: Darius van Driel