DP World Tour

Q-School Sensatie: Nederlanders Darius van Driel, Wil Besseling en Lars van Meijel op weg naar de top!

Krijgen we er extra drie Nederlanders bij naast Joost Luiten en Daan Huizing op de DP World Tour?

Darius van Driel

In de laatste fase van de DP World Tour Q-School was de spanning te snijden, maar voor Nederlandse golfliefhebbers was er een golf van opluchting toen bleek dat niet één, maar drie Nederlandse spelers zich wisten te plaatsen voor de finale. Darius van Driel, Wil Besseling en Lars van Meijel hebben de cut gehaald en maken zich op voor een boeiende strijd om een felbegeerd plekje op de tour.

Darius van Driel (foto) leidde de Nederlandse charge met een indrukwekkende gedeelde 7e plaats en een totaalscore van 14-onder. Met een vastberadenheid die kenmerkend is voor deze ervaren golfer, plaatste Van Driel zich zonder veel moeite voor de laatste twee ronden. Maar het was niet alleen Van Driel die de vlag hoog hield voor Nederland.

Wil Besseling en Lars van Meijel lieten een geweldige eindspurt zien, vooral in de laatste twee ronden. Met scores van 69 en 66 slagen stelden ze hun plaatsen veilig in het felbevochten veld. Momenteel staan ze gedeeld 61e en hebben ze nog twee ronden voor de boeg om zich bij de top 25 te voegen. Het belooft een zenuwslopende strijd te worden voor deze Nederlandse golfers.

Helaas waren er ook teleurstellingen voor enkele spelers, zoals Mike Toorop, wiens droom van kwalificatie ver weg leek met een eindtotaal van +9. De cut lag op 5-onder, en enkele andere bekende namen zoals Wilco Nienaber, Gregory Havret, Oliver Fisher, David Howell en Gonzalo Fernadez Canstano zullen hun geluk elders moeten zoeken, aangezien zij de eindstreep niet wisten te halen.

De komende ronden beloven een spektakel van formaat te worden, met de Nederlandse hoop hooggespannen. Kan Darius van Driel zijn positie handhaven en kunnen Wil Besseling en Lars van Meijel zich omhoog werken in het klassement? De golfliefhebbers houden hun adem in terwijl deze getalenteerde Nederlandse golfers de wereld laten zien waarom ze thuishoren op het hoogste niveau. Het is tijd om je golfclubs in de aanslag te houden en deze opkomende Nederlandse golfhelden te volgen op hun reis naar succes op de DP World Tour!