ALPS Tour

De Nederlanders Rick Hessing, Thom Hoetmer en Koen Kouwenaar beginnen boven par ALPS Tour Q-School

Rome, 15 november 2023 – Het was niet de start die ze gewenst hadden met een ronde boven par maar de Nederlanders Rick Hessing en Thom Hoetmer (+2) en Koen Kouwenaar (+3) hebben gelukkig nog wat ronden te gaan. De drie delen de 63e en 76e plaats.

De amateur Mason Essam leidt na de eerste ronde op de Alps Tour Qualifying School Final Stage 2023!

De Engelse amateur Mason Essam gaat aan de leiding met 8 onder par, 65 aan het einde van de eerste ronde op de Alps Tour Qualifying School Final Stage 2023. Een andere amateur, de Italiaan Luca Memeo, staat op de tweede plaats met 5 onder par. Er is een Italiaans trio dat de derde plaats deelt met een score van 4 onder par na ronde 1, waaronder: Filippo Bergamaschi, Adalberto Montini en amateur Luca Cavalli.

Een bewolkte ochtend met een aangename temperatuur in Noord-Rome begroette de 156 spelers die begonnen aan hun queeste om een van de 2024 Alps Tour-speelkaarten te verdienen die te winnen zijn. Voor de eerste twee rondes zijn de spelers verdeeld over Golf Nazionale (Par 71) en Olgiata Golf Club (Par 73) en zullen ze één ronde op elke baan spelen.

Reacties van spelers na ronde 1

De 24-jarige Engelse amateur Mason Essam, momenteel vertegenwoordiger van Dartford Golf Club, leidt na ronde 1 op de Alps Tour Q-School Final Stage 2023. Hij sloeg een openingsronde op Olgiata Golf Club van 8 onder par, 65 vandaag met 1 eagle, 7 birdies en 1 bogey. Hij kwalificeerde zich voor de Final Stage van de Q-School van deze week na de gedeelde 6e plaats vorige week op het Stage 1-evenement op Terre dei Consoli Golf Club. Na het ondertekenen van zijn 8 onder par, zei hij trots: “Ik heb vandaag heerlijk gespeeld, ik kon mijn missers goed beheren en had een goed spelplan waar ik me aan hield. Mijn spel is de laatste tijd verbeterd, en mijn doel voor de dag was om me aan mijn plan te houden en met vrijheid en vertrouwen te spelen. Mijn verwachtingen voor de week zijn om te eindigen met een volledige kaart op de Alps Tour voor het volgende seizoen, en dit is zeker een geweldige start, ik ben dankbaar voor de kans.” Hij zal professioneel worden “als het me lukt mijn doelen deze week te bereiken om een kaart te verdienen.”

Luca Memeo (amateur), uit Italië, 18 jaar oud, momenteel vertegenwoordiger van Royal Park I Roveri, bevindt zich op de tweede plaats na de eerste ronde van de Alps Tour Qualifying School Final Stage 2023. Hij sloeg een foutloze eerste ronde met 1 eagle en 3 birdies op Olgiata Golf Club. Na de ronde legde Memeo uit hoe hij “bijna elke green in regulatie raakte en een foutloze ronde speelde. Ik kon ook het merendeel van de fairways raken, wat me de kans gaf om voor de vlaggen te gaan. Ik heb deze week geen echte verwachtingen, ik probeer het beste te doen in elke slag en elke ronde en wat ervaring op te doen. Vandaag was zeker een ideaal begin.” Omdat hij als amateur speelt, voegde hij eraan toe dat hij “van plan is om eind volgend jaar professional te worden.”

Filippo Bergamaschi uit Italië, die Villa Paradiso Golf Club vertegenwoordigt, is de eerste speler in de drieweg gelijkstand voor de derde plaats na zijn openingsronde van 4 onder par, 67 op Golf Nazionale. Hij begon zijn ronde met een bogey op zijn openingshole, de 10e van de golfbaan, en maakte vervolgens 5 birdies. Toen hij zijn ronde beëindigde, merkte hij op: “Mijn putting was vandaag uitzonderlijk. Ik worstelde iets meer dan ik verwachtte vanaf de tee, maar over het algemeen ben ik tevreden, het zet me in een goede positie met nog twee rondes te spelen.” Op de vraag naar zijn voorkeur tussen de twee gastgolfclubs deze week, voegde hij eraan toe: “Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Golf Nazionale in vergelijking met Olgiata Golf Club, ik vind het leuker. Ik denk dat het beter bij mijn spel past, ik geniet er meer van omdat ik een verscheidenheid aan slagen kan maken, en ik heb er meer ervaring op.”

Round 1 Leader at the 2023 Alps Tour Qualifying School Final Stage, England’s Mason Essam (am). Photo Credit: Alps Tour Golf / Federico Capretti