PGA Tour

Tiger Woods laatste in Genesis Invitational waar Adam Scott wint!

Het was niet het toernooi van Tiger Woods. De oud nummer 1 van de wereld eindigde in het Genesis Invitational met +11 laatste na 4 ronden spelen. De score van Woods ging gedurende de wedstrijd ook steeds meer omhoog. Opende hij in het toernooi nog met 69 slagen op de tweede dag werden dat er al 73, op de derde 76 en de laatste dag 77 slagen. Waar ging het nou zo mis? Dit keer waren zijn afslagen goed, op een paar kleine missers na. Echter zijn slagen naar de green lieten soms echt wat te wensen over, die hij namelijk of te kort of meestal links miste.

Ook Rory McIlroy ondervond wat problemen in zijn ronde. Met 73 slagen (+2) eindigde hij deze waarin een tripple bogey op 5 wel hel erg opviel. Na een goede afslag sloeg hij zijn tweede shot over de green kon vervolgens de green aanspelen maar deze was te kort en rolde weer terug. In zijn 4e slag lag hij op de green en maakte toen ook nog even een drie-putt en weg was een eventuele toernooioverwinning. McIlroy eindigde in het toernooi op 8-onder par op de gedeelde 5e plaats.

07 03 2016 scottDe Australiër Adam Scott (foto) leek van het falen van de overige spelers te profiteren. Met 70 slagen op de laatste dag eindigde hij met 11-onder bovenaan het klassement. Matt Kuchar, die een tijd lang in het toernooi de leiding had, eindigde samen met zijn landgenoot de Amerikaan Scott Brown en de Koreaan Sung Kang op de gedeelde tweede plaats met 9-onder par.

Opvallend was dat de laagste ronde 68 slagen werd op zondag terwijl dat op de dagen ervoor wel anders was, veel lager! Was het Kuchar die op donderdag de laagste ronde had met 64 slagen, op vrijdag was dat Scott met 64 slagen en op zaterdag wisten Hideki Matsuyama en Talor Gooch met eveneens dezelfde score slagen de laagste ronde te maken.

Tiger Woods met 4-putt naar 63e plek na derde ronde Genesis Invitational