Ricardo Veldman en Aydan Verdonk starten goed in La Serena Mar Menor Open

Slechts twee Nederlandse amateur golfers spelen deze week in het La Serena Mar Menor Open een toernooi op de Evolvo Pro Tour in Spanje. Ricardo Veldman (foto) en Aydan Verdonk openden op de golfbaan van de La Serena golfclub met 73 en 74 slagen. De twee delen daardoor met +1 en +2 de 16e en 21e plaats. Verdonk die in het vorige toernooi, het Hacienda del Alamo Open, nog als beste amatuer golfers wist te eindigen, had op de eerste dag last van zijn nek, er zat iets niet lekker waardoor hij zijn golfswing niet optimaal kon maken. “Ik hoop met wat rust en een hete douche zo meteen morgen weer zonder pijn de baan in te kunnen”, reageerde Verdonk vanuit zijn hotelkamer.

Ook dit keer erg veel nationaliteiten in het toernooi waaronder onder andere Koreanen, IJslanders, Engelsen, Fransen, Zweden en Spanjaarden. Het is de Koreaan Jee hyun Ahn die de leiding nam met een ronde van 66 slagen (-6). Kyle Harman, amateur en woonachtig in Wales, begon met 67 slagen het toernooi is is nu met een tweede plek de beste amateur.

Veldman wist in zijn ronde 3 birdies te maken maar had helaas een dubbel bogey en twee bogeys verder in zijn ronde. Verdonk kwam tot het maken van 2 birdies maar maakte ook een dubbel en twee bogeys.