Ruim 5000 euro voor Daan Huizing in Dimension Data Pro-Am

Daan Huizing wist na drie ronden in het Dimension Data Pro-Am de cut te halen en wist op de laatste dag op de 11e plaats in het toernooi te eindigen. Huizing wist op de derde dag met 65 slagen een enorme sprong in het klassement te maken en de ronde van 70 slagen op zondag liet hem uiteindelijk op 13-onder eindigen. Robbie van West miste de cut in het toernooi mede door een kostbare dubbel bogey. De cut kwam in Zuid-Afrika op 7-onder te liggen waar Van West eindigde op 4-onder par.

Onder de spelers die de laatste dag ook niet wisten te halen zat ook de 50-jarige Ernie Els winnaar van 10-tallen toernooien sinds 1994. Ook zijn landgenoot Brandon Stone miste de cut.

Christiaan Bezuidenhout (foto) won het toernooi. De Zuid-Afrikaan eindigde met 25-onder als eerste en op 1 slag van zijn landgenoot George Coetzee met 24-onder. Richard Sterne werd derde met 22-onder par. Voor Bezuidenhout was er een cheque van ruim 58.000 euro. Huizing verdiende met zijn gedeelde 11e plaats nog ruim 5000 euro.

De wedstrijden op de Challenge Tour liggen nu voorlopig weer stil tot mei dan wordt er in Polen het Praag Golf Challenge gespeeld.

Huizing onder par in Dimension Data Pro-Am waar Bezuidenhout en Tarrio Ben leiden!