Tiger Woods met 4-putt naar 63e plek na derde ronde Genesis Invitational

Een vier-putt voor Tiger Woods heeft onder andere niet zijn gewenste ronde kunnen maken. Met 76 slagen zakte de Amerikaan weg in het klassement en staat nu met +15 op 15 slagen afstand van de drie leiders Adam Scott, Rory McIlroy en Matt Kuchar die op 10-onder staa.n. Het was de 13e hole waar Woods eenvoudig na een goede afslag zijn tweede slag op de green van deze par 4 kon krijgen. Zijn eerste putt was vanaf een meter of 6 en deze ging er maar net naast en vervolgens miste hij drie korte putts wat normaal voor hem tap-ins zijn.

Ryan Palmer had ook een hole die hij niet snel meer vergeet. Op de 14e kwam hij niet makkelijk in een bunker te liggen maar had vervolgens 6 slagen nodig om eruit te komen. Zijn score op die par 3 hole werd dus een 9 of te wel een sextuple-bogey! Uiteindelijk ging hij rond in 81 slagen en staat met +9 nu laatste in het klassement.

Van de drie die leiden Kuchar, McIlroy en Scott was het de laatste die met 67 slagen het laagst scoorde van de drie. Kuchar had 70 slagen en McIlroy 68.

Russell Henley en Harold Varner III staan met 9-onder redelijke dichtbij de leiders.

Rory McIlroy op 2 slagen van de leider Matt Kuchar in het Genesis Invitational