Tiger Woods begint met een 21e plek in het Farmers Insurance Open

Een ronde van 3-onder heeft Tiger Woods op de gedeelde 21e plek laten belanden na de eerste ronde van het Farmers Insurance Open. Op de golfbaan van de Torrey Pines speelde Woods de North Course en kwam tot het maken van 5 birdies en 2 bogeys.

De 29-jarige Deen Sebastian Cappelen nam verrassend de leiding in het toernooi samen met de Amerikaan Keegan Bradley. Cappelen, een oud speler van de Universiteit van Arkansas, wist op de South Course in 66 slagen en 6-onder rond te gaan. Bradley wist deze score te evenaren op de noordelijk baan.

Byeong Hun An, Joel Dahmen, Kevin Tway, Xinjun Zhang, Matthew NeSmith, Sungjae Im, Bubba Watson en de nummer 2 van de wereld Rory McIlroy delen met 5-onder de tweede plaats.

“Het is leuk om eerst de North Course te spelen, omdat de zuidelijke een beetje moeilijker is”, zei McIlroy, die vorig jaar als vijfde eindigde in zijn debuut in het evenement. “De noordelijke is vrijgeviger van de tee .

“Een ronde van 67 is een mooie start. Ik heb de bal heel goed geraakt en als ik hem de rest van deze week en de rest van dit jaar zo kan slaan, dan zal ik behoorlijk gelukkig zijn.

“Mijn ijzeren spel was oké, ik sloeg een paar minder goede, maar mijn wedge-spel was leuk, hoewel ik een paar onhandige chipshots maakte, één op elke negen. Afgezien daarvan was het goed. Ik putte goed en ik holde goed, misschien was mijn snelheid op de greens niet helemaal wat ik wilde”, aldus McIlroy.

Tiger Woods liet weten: “Ik heb het gevoel dat ik een positieve start in dit toernooi heb gemaakt en zal veel van dat gevoel morgen meenemen naar de South Course.

Ik ken de golfbaan heel goed, maar het zal een beetje moeilijker worden dan de North Course. Ik voelde zeker de adrenaline op de eerste tee. Ik heb de competitie gemist en ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven. Ik heb dat in het begin niet erg goed gedaan, maakte al snel een bogey maar vocht mij terug in het toernooi.”

Tiger Woods deze week in actie in het Farmers Insurance Open