Tiger Woods deze week in actie in het Farmers Insurance Open

Hij won in 2019 twee toernooien en op de golfbaan waar hij deze week speelt, voor het laatst in 2013. Tiger Woods zal deze week verschijnen in het Farmers Insurance Open in Californië.

De wereld nr. 6 is zeven keer winnaar van het Torrey Pines-evenement, waar hij ook het US Open in 2008 won. Woods die op dat record wil voortbouwen hoopt deze week zijn 83e PGA Tour-titel te pakken die hem daarmee geschiedenis laat schrijven.

“Ik heb er altijd van genoten om hier naar Torrey Pines te komen,” zei Woods. “Het is een baan naar mijn hart en ik kijk er naar uit om er opnieuw te spelen.”

“Ik heb het gevoel dat ik het jaar [2019] goed heb afgesloten en ik had het gevoel dat mijn spel echt niet roestig was. Ik raakte pas op mijn verjaardag (30 december) een club aan”.

“Dat was de enige dag dat ik een club aanraakte sinds de Presidents Cup. Ik wilde er gewoon even tussenuit, ik was een beetje fysiek, mentaal, emotioneel op.

Woods speelt de eerste en tweede ronde samen met Collin Morikawa en Jon Rahm. Rory McIlroy en Justin Rose zijn wat andere spelers in het sterk deelnemersveld.

De voormalige wereld nr. 1 heeft in het laagseizoen geëxperimenteerd met nieuwe clubs, hoewel nog steeds niet is besloten of ze in de golftas zullen zitten zodra het toernooi op donderdag van start gaat.

“Ik zal deze week wat nieuwe metalwoods testen,” voegde Woods toe. “Ik zal daar wat ballen mee slaan op de range en dan pas beslissen of ze de tas in gaan. Bevallen ze niet dan gaan gewoon dat oude clubs weer in de tas.“

De 15-voudige major kampioen heeft ook de komende maanden de extra stimulans om te proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, waarbij Woods graag de kans krijgt om Team USA in Tokio te vertegenwoordigen.

“Ik denk dat ik net als de andere goed moeten spelen om in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen”, aldus Woods. Er zijn velen van ons die in de top 15 staan.