Eddie Pepperell aan kop in Dubai en Luiten die is gedeeld 32e

Met 69 en 67 slagen is Eddie Pepperell (foto) die nieuwe leider in het Omega Dubai Desert Classic. De 29-jarige Engelsman wist met 8-onder bovenaan het klassement te komen en heeft 1 slag voorsprong op titelverdediger en Amerikaan Bryson DeChambeau en de Zweed Robert Karlsson en de Zuid-Afrikaan Dean Burmester. Pepperell liet naderhand weten aan de pers dat hij echt lekker aan het spelen was tot dat de camera’s hem ontdekt hadden. “Ik moest wel even wennen aan de aandacht die ik ineens kreeg, maar gelukkig duurde dat niet lang”, grapte hij naar de aanwezige pers.

Joost Luiten wist met twee ronde van 72 slagen op par voor het toernooi te komen en haalde daarmee ruim de cut. Ook op de tweede dag had hij net zoveel birdies als bogeys en wel 4 stuks.

Dat de Emirates Golf Club niet eenvoudig speelt bleek wel uit de scores. De cut kwam op +2 en 31 spelers wisten hun ronde maar onder par binnen te brengen.

De 27-jarige Thomas die gisteren nog de leiding nam met 67 slagen had nu 10 slagen meer nodig. Met opnieuw een dubbel bogey op hole 1, op de eerste dag liet hij daar er ook een noteren, maakte hij op de 17e en weer een. In zijn ronde zaten nu twee birdies, 3 bogeys en twee dubbel bogeys.

De 33-jarige Othman Almulla uit Saudi Arabië eindigde laatste in het klassement met 83 en 88 slagen!

Thomas Pieters pakt de leiding in Dubai waar Joost Luiten 30e staat