Ryan Palmer pakt de leiding in het Farmers Insurance Open waar Woods en McIlroy falen

Ryan Palmer heeft halverwege het Farmers Insurance Open de leiding genomen waar Rory McIlroy en Tiger Woods op de tweede dag worstelden om in de strijd te blijven.

Palmer (foto boven) produceerde een birdie race op de North Course en was op weg naar een baanrecord. Met een bogey op de laatste hole bleef het bij 11 birdies en een bogey steken op een ronde van 62 slagen! Hiermee kwam hij in het klassement op 10-onder en nam daarmee en twee slagen voorsprong op zijn landgenoot de Amerikaan Brandt Snedeker.

Met drie bogeys en slechts twee birdies zag McIlroy zich 14 plaats zakken in het klassement. Met 4-onder deelt hij nu de 17e plaats. Woods maakte een horror-start met een dubbel bogey op zijn eerste hole. Met drie birdies verder in zijn eerste 9 wist hij de schade te beperken. Met twee bogeys en twee birdies in zijn tweede 9 hield hij zijn score net nog onder par en deelt hij nu met eveneens 4-onder de 17e plaats.

Woods verbaasde de enorme galerij aan publiek op de eerste hole door op de green van iets meer dan 7 meter zijn putt voor birdie  60 cm voorbij de hole te putten en toen zijn bal niet markeerde en direct zijn bal richting de hole te putten. Hij mistte opnieuw en zijn bal lag nu nog verder van de hole. Vervolgens miste hij de putt terug ook nog en stapte hij met een 4-putt de green af en dus een dubbel bogey.

Rickie Fowler en Justin Rose zaten onder de spelers die de cut misten in het toernooi. Fowler kwam net een slag te kort en Rose had met +1 zelfs twee slagen teveel om er in het weekend bij te mogen zijn.

Tiger Woods begint met een 21e plek in het Farmers Insurance Open