Ashun Wu nu aan kop in Dubai en Luiten nu gedeeld 48e

Een ronde van 73 slagen voor Joost Luiten op de derde dag van het Omega Dubai Desert Classic brengt hem op de gedeelde 48e plaats. Luiten die de eerste twee ronden nog in 72 slagen rondging had nu de pech dat hij tegen een dubbel bogey aanliep op de 12e hole waar hij op ronde 1 nog een birdie liet noteren. Met drie birdies twee bogeys en een dubbel bogey sloot hij zijn ronde met +1 af en ook voor de wedstrijd.

Het verschil tussen Luiten en de nieuwe leider in het toernooi is 11 slagen. De 34-jarige Chinees Ashun Wu en oud winnaar van het KLM Open nam de leiding na 69, 69 en 67 slagen (-10). Wu kwam mede aan zijn score door een eagle op de eerste hole waarbij hij zijn tweede slag op deze par 4 hole in de hole liet verdwijnen.

Tweede werd de Fransman en 27-jarige Victor Perez. Met 7 birdies en 2 bogeys eindigde hij zijn ronde met 67 slagen en klom daarmee 5 plekken omhoog naar de tweede plaats. Met 65 slagen wist Tom Lewis naar de gedeelde derde plek te stijgen met 9-onder par. Ook de Amerikanen Kurt Kitayama en titelverdediger Bryson DeChambeau staan op 9-onder par.

Eddie Pepperell miste een korte putt voor birdie op de 18e om uiteindelijk met 8-onder op 3 slagen te komen van Wu.

Wu (foto) wist na zijn ronde nog veel jeugd blij te maken met zijn handtekeningen.

Ronde twee: Eddie Pepperell aan kop in Dubai en Luiten die is gedeeld 32e

Eerste ronde: Thomas Pieters pakt de leiding in Dubai waar Joost Luiten 30e staat