PGA Tour

The Players Championship: Westwood heeft twee slagen voorsprong op DeChambeau

Lee Westwood produceerde onberispelijke golf voor de tweede dag op rij om een voorsprong van de ene op de andere dag uit te breiden en opnieuw een strijd aan te gaan met Bryson DeChambeau. Met een bogey vrije ronde van vier-onder-68 nam de Engelsman een voorsprong van twee lagen op DeChambeau in de laatste ronde van The Players Championship. Westwood wordt al een tijdje gecaddied door zijn vriendin Helen Storey (foto). 

Op een enorm veelbewogen dag op Sawgrass verdubbelde Westwood zijn one-shot voordeel van de ene op de andere dag en zette een herhaling op gang van zijn laatste ronde gevecht met DeChambeau in het Arnold Palmer Invitational van vorige week.

DeChambeau, die een eenmalige overwinning op de Engelsman op Bay Hill claimde, toonde zijn vastberadenheid met een par op de 18e door een vijf-onder-67 binnen te brengen en dat zijn hoop op back-to-back PGA Tour-titels vergroot.

Het Amerikaanse duo Justin Thomas (64) en Doug Ghim staan op een gedeelde derde plaats op 10 onder, met Paul Casey, Jon Rahm en Brian Harman een slag verder naar achteren.

Westwood, midden in een sterke periode in zijn geweldige carrière, speelde zijn eerste negen in even-par terwijl een groot aantal spelers in het achtervolgende peloton de krantenkoppen probeerden te stelen. De 47-jarige onderstreepte zijn klasse op de tweede negen om de 10e en 12e te birdieen en om een deel van de leiding te herwinnen, voordat hij een birdie volgde op de par-5 16e en een andere op de iconische par-3 de 17e om als leider de vierde en laatste dag in te gaan.

De climax op zondag belooft een spannende aangelegenheid te worden, met US Open-kampioen DeChambeau maar ook de onbevangen Doug Ghim.

DeChambeau, die de dag drie slagen achter Westwood begon, maakte birdies op de tweede en vierde in zijn eerste 9 holes en na de turn ging hij met birdies op 10, 11 en 12 dan ook aan de leiding.

De machtige Amerikaan neutraliseerde een bogey op de 14e met een birdie op de 16e maakte par op de 17e en met een putt van ver op de 18e wist hij ook daar een par op zijn kaart te toveren.

Thomas begon met birdies op zijn eerste vier holes, voordat hij een bogey op de vijfde uitschakelde met een chip-in op de zevende green. Birdies op de 10e en 11e volgden, voordat hij bijna zijn tweede kans maakte op een albatros op de par-5 van de 16e en zo bijna de eerste speler werd die een ronde van 62 in de geschiedenisboeken van het toernooi kon plaatsen.

Ghim, die zijn debuut maakte op het evenement in zijn rookieseizoen, bleef zijn onervarenheid op de grootste podia trotseren met een volleerde vier-onder-68. De 24-jarige Amerikaan birdiede de eerste voordat een hattrick van birdies van de negende tot en met de 11e hem hielp om een deel van de leiding te veroveren.

Een birdie op de 14e volgde al snel, maar een foutief tweede schot op de par-vijf 16e leidde tot een bogey en waarmee hij eindigde met een 68.

Casey genoot ook een verbluffende start van zijn ronde, met een eagle op de par-vijf tweede liet hij birdies volgen op de vierde, zesde en negende om zijn eerste 9 holes in 31 slagen te eindigen. De Engelsman maakte een birdie op de 11e en 12e aan en bogeys op de 10e, 13e en 14e voordat hij zijn ronde afsloot met een birdie op de zware 18e na een voortreffelijk tweede slag.

De nr. 2van de wereld, Jon Rahm, die na Sergio Garcia de tweede Spanjaard wilde worden die The Players wint, maakte vijf birdies en staat op vier slagen afstand van Westwood.

De linkshandige Brian Harman begon zijn ronde door uit de fairway zijn tweede slag uiot te holen op hole 1, een eagle dus. De birdies op zes en negen werden helaas weer weggepoetst door bogeys op de 7e en 8e die hme op 9-onder lieten eindigen.

Matthew Fitzpatrick, die naast Westwood speelde in het laatste flight, was teruggevallen tot zes onder na drie bogeys in zijn eerste 11 holes. De in Sheffield geboren speler, die zich op een eerste PGA Tour-titel richtte, wist echter om drie van zijn laatste zeven holes een birdie te maken om zo op acht onder te blijven.

Eerste ronde leider Sergio Garcia bogeyed de 18e en kaart leverde een kaart in met 71 slagen, die werd geëvenaard door zijn playingpartner Chris Kirk en ook zij staan samen met Fitzpatrick op 5 slagen afstand van Westwood.

The Players Championship: Sergio Garcia leidt waar Rory McIlroy opent met 79

The Players Championship: Lee Westwood leidt en Rory McIlroy mist de cut!

The Players Championship: Westwood heeft twee slagen voorsprong op DeChambeau