PGA Tour

The Masters: Hideki Matsuyama pakt de leiding en Justin Rose op 4 slagen afstand!

Hideki Matsuyama wist met een bogey-vrije ronde van 65 slagen en 11-onder par de leiding te nemen na de derde ronde van de 85e Masters. De 29-jarige Japanner kan de eerste Aziatische speler worden die de Masters weet te winnen. Justin Rose, Xander Schauffele, Will Zalatoris en Marc Leishman staan met 7-onder gedeeld tweede. Slecht weer onderbrak het spel op de derde dag.

In de derde ronde op de Augusta National wist Matsuyama (foto) op zijn tweede negen met vier birdies en een eagle van 2 naar 7-onder voor zijn ronde te gaan. Op de eerste 9 holes wist hij alleen op de 7e een birdie te maken en de rest speelde hij in par. Het werd zijn eerste bogey vrije ronde in het toernooi.

Rose die als leider de derde dag inging, vergrootte in het begin van zijn ronde zijn voorsprong met birdies op 1 en 2. Echter de bogeys op 4 en 5 bracht hem weer naar 7-onder. Met slechts 1 birdie maar ook 1 bogey in zijn tweede negen holes bleef zijn score dus 7-onder.

Rose had nog één slag voorsprong en was op de zevende green toen het spel net voor 16.00 uur lokale tijd werd onderbroken vanwege de dreiging van bliksem. Toen Rose terugkeerde om zijn par te maken na een vertraging van 80 minuten leek het of hij het momentum kwijt was. Een reeks van parren werd het resultaat tot dus de 12e waar hij uiteindelijk weer een birdie maakte.

Zalatoris pakte een slag op de par-vijf achtste en gooide een ruim 7 meter putt erin op de 10e om even drie man de leiding te zien nemen.

Matsuyama was het weekend met drie slagen van de leiding ingegaan en met een uitstekende up-en-down vanaf de achterkant van de 18e green eindigde hij zijn tweede negen in 30 slagen en dat was gelijk een evenaring van de laagste score van het toernooi tot nu toe. Eerder wist Rose op de eerste dag met 65 slagen het clubhuis te halen.

“Ik heb vandaag goed gespeeld”, zei Matsuyama via een tolk. “Mijn wedstrijdplan is goed uitgevoerd en hopelijk kan ik morgen deze vorm houden. Het enige wat ik kan doen is mij goed voorbereiden.” Zijn speelpartner Schauffele birdiede de 13e en maakte eagle op de 15e op weg naar een vier-onder met 67 slagen

Corey Conners staat op 6-onder op de zesde plaats nadat hij een hole-in-one had geslagen op de par-drie zesde op zijn weg naar een een ronde van 68 slagen.

Jordan Spieth blijft op vijf onder en Bob MacIntyre uit Schotland sprong de top-10 in dankzij een twee-onder-70. Justin Thomas verdween uit de strijdvoor de titel en staat op 10 slagen achterstand. De 27-jarige had onder ander een triple bogey op de 13e en eindigde mede daardoor zijn ronde in 75 slagen.

Bryson DeChambeau, die even een opleving had op de tweede dag met een ronde van 67 slagen, kwam binnen met 75 slagen en staat met +2 op de gedeelde 38e plaats.  

 

The Masters: Justin Rose leidt en Dustin Johnson en Rory McIlroy missen de cut!

The Masters: Justin Rose leidt en Dustin Johnson en Rory McIlroy missen de cut!

The Masters: Justin Rose leidt en hole-in-one voor Fleetwood