The Masters: Justin Rose leidt en hole-in-one voor Fleetwood

Justin Rose heeft de 85e Masters geopend met een voorsprong van vier slagen terwijl Bryson DeChambeau het moeilijk had op Augusta net als veel andere spelers! Rose speelde zijn laatste 11 holes in negen onder om een ​​indrukwekkende voorsprong op te bouwen op de Augusta National. Titelverdediger Dustin Johnson begon zijn verdediging van het groene jasje met 74 slagen (+2).

Rose, tweevoudig runner-up in The Masters, kwam na zeven holes terug van twee-over-par met een ​​eagle op de achtste en maakte vervolgens nog eens zeven birdies en kwam zo binnen met een ronde van 65 slagen.

De indrukwekkende voorsprong van de voormalige US Open-kampioen is gelijk aan de op een na hoogste voorsprong in de Masters-geschiedenisna na de eerste ronde. Donderdag wisten slechts 12 van het 88-man tellende deelnemersveld par te breken en met Bryson DeChambeau en Rory McIlroy onder de namen die worstelden op de openingsdag.

Rose, die zijn eerste optreden maakte sinds hij zich halverwege de ronde terugtrok tijdens het Arnold Palmer Invitational van vorige maand met een rugblessure, liet een slag vallen op zijn openingshole en verloor verder terrein met een drie-putt bogey vanaf 15 meter op de zevende. De Engelsman reageerde door een 3 meter eagle putt te maken op de achtste na een gelukkige stuit van zijn bal op deze par-vijf.

Hij startte vervolgens zijn back negen met een 7 meter putt voor birdie op de 10e en pakte weer een slag op de par-drie 12e, wat hij hem naast de ochtendclubhuisleiders Brian Harman en Hideki Matsuyama bracht. Toen hij ook nog eens birdies maakte op de 13e een par-vijf de 15e, 16e en de 17e en met twee putts voor par op de 18e eindigde stond hij bovenaan het klassement.

Matsuyama (foto) en Harman waren de enige andere spelers die de 70 wisten te breken. Beiden ging in 69 slagen rond in hun openingsronde en de kampioen uit 2018 Patrick Reed maakt deel uit van een groepje van vier met Webb Simpson, Christiaan Bezuidenhout en Wil Zalatoris.

Jordan Spieth, de winnaar op de Valero Texas Open, ging in 71 slagen rond met Open-kampioen Shane Lowry en de Engelse Tyrrell Hatton onder de andere spelers op 1-onder par.

Jon Rahm, die een late aankomst op woensdag had nadat hij in het weekend ervoor vader was geworden, ging in ​​level-par met 72 rond terwijl Justin Thomas begon met een één-over-73 en Tommy Fleetwood deel uitmaakt van de groep op twee over na het maken van een hole-in-one op de par drie 16e.

Wereldkampioen nr. 1 Johnson, die vorig jaar met een recordbrekende overwinning van vijf slagen het toernooi won, eindigde met een dubbel bogey zijn laatste hole om met 74 slagen te eindigen. Brooks Koepka staat ook op 2-over in zijn eerste optreden sinds hij een knieoperatie onderging De 30-jarige probeerde ook op ieder bankje wat hij tegenkwam even te gaan zitten.

McIlroy staat voor een strijd om de cut te gaan halen in zijn poging om de Grand Slam-carrière van de golf te voltooien. De Noord-Ier raakte zijn vader op de zevende hole na een afzwaaier met zijn driver. De voormalige nummer 1 van de wereld vond het water op zowel de 11e als de 13e op weg naar een ronde van 76 slagen.

Bryson DeChambeau staat op +4 na zijn openingsronde. De nieuwe driver in zijn tas gaf de 27-jarige niet echt voordeel in zijn ronde.