Gary Player nieuwe ambassadeur Golf Saudi

8 april 2021, Augusta, Georgia, VS: Gary Player, negenvoudig Major Champion, heeft zich bij Golf Saudi gevoegd als de nieuwste en meest invloedrijke ambassadeur tot nu toe. De heer Player, een van de meest gedecoreerde golfers aller tijden, zal samenwerken met Golf Saudi om een gedeelde visie op golf en de toekomstige ontwikkeling ervan binnen het Koninkrijk te helpen implementeren.

Het nieuws werd aangekondigd kort voordat Gary Player zijn traditionele rol op zich nam als Honorary Starter of the Masters naast Jack Nicklaus en Lee Elder, met hun tee-shots officieel als gevolg van de opening van het toernooi en zetten ze een traditie voort die al in 1963 begon.

Sinds de start van Golf Saudi eind 2018, heeft Gary Player vanaf het begin de ontwikkelingsplannen van de organisatie gesteund door regelmatig evenementen bij te wonen, waaronder zowel de 2020 Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers als de inaugurele Golf Saudi Summit in hetzelfde jaar.

Als onderdeel van zijn rol als ambassadeur bij Golf Saudi, zal de heer Player zijn mening geven over hoe gezondheid en welzijn een integraal onderdeel zijn van het succes en de duurzaamheid van het spel op de lange termijn. Als zodanig zal hij de groeiplannen van Golf Saudi voor het spel ondersteunen en verdedigen, door golf naar de bredere bevolking in Saoedi-Arabië te brengen.

“Ik heb lang de visie van Golf Saudi bewonderd, maar nog belangrijker is het werk dat ter plaatse wordt gedaan om toegang tot de sport voor alle niveaus te bieden”, aldus de heer Player, die zijn eerste Major-titel won tijdens het Open Championship van 1959. “Ik heb veel fantastische ervaringen opgedaan in het Midden-Oosten en had het geluk Saudi-Arabië te bezoeken om uit de eerste hand het geweldige werk te zien dat aan de gang is, in het bijzonder de inspanning en focus om de jeugdige bevolking van het land kennis te laten maken met de gezondheidsvoordelen dat deze sport kan bieden.”

Als gerenommeerd golfbaanontwerper heeft Gary Player ook de eerste gesprekken gehad met Golf Saudi over hoe de infrastructuur van het Koninkrijk verder kan worden ontwikkeld en de ambitie van de organisatie kan waarmaken als het gaat om het spelen van zijn rol in de transformatie van Saudi-Arabië en het behalen van de Vision 2030-doelstellingen.

Majed Al-Sorour, CEO van Golf Saudi, zei: “We hebben het voorrecht dat Gary Player zich bij ons voegt als onze nieuwste internationale Golf Saudi-ambassadeur en onze voortdurende ontwikkeling ondersteunt. Sinds zijn eerste bezoek begin 2020 hebben we regelmatig contact gehouden met de heer Player en zijn interesse om golf te introduceren bij de jongere leden van de Saoedi-Arabië-bevolking blijft onverminderd van kracht. Na zijn benoeming tot officiële ambassadeur, kijken we ernaar uit om te leren van zijn expertise en om te profiteren van zijn sterke staat van dienst binnen het spel om ons te helpen een golfecosysteem op te bouwen, waar toekomstige generaties trots op kunnen zijn. ”

Ga voor meer informatie over Gary Player en zijn benoeming tot Golf Saudi-ambassadeur naar: www.golfsaudi.com.