DP World Tour

The 150e Open: Lars van Meijel door Tiger Woods naar huis en Cameron Smith leidt!

Cameron Smith

Wat een prestatie van Lars van Meijel in Schotland en wel in het 150e Open. De Nederlander wist dat hij zijn tweede ronde onder par moest binnenbrengen en dat deed hij! Van Meijel begon zijn tweede ronde met 8 parren op rij en zijn eerste birdie viel pas op hole 9. Zijn afslag kwam maar net voor de green op deze par 4 en een pitch verder en een putt had hij zijn eerste birdie te pakken. Op hole 12 sloeg hij hem op de green van deze 300 meter lange hole en had de luxe om met twee putts opnieuw een birdie te maken. 

De bogey op 15 kwam ineens uit de lucht vallen, hij lag daar in tweeën op de green maar maakte helaas een drie-putt. Toen werd het weer spannend, want met +1 zou hij de cut niet gaan halen. Met een par op 16 en 17 wist Van Meijel wat hem te doen stond een birdie op 18 zou hem toegang geven tot het weekend. 

Zijn afslag was goed en eindigde een meter of 50 voor de green. Een fantastische slag volgde en de bal kwam maar net voor de hole tot stilstand. Van Meijel en zijn caddie Inder van Weerelt konden opgelucht ademen want die putt die zou gaan vallen en dat deed hij. Met een birdie op 18 kan de gelukkige Nederlander zijn weg vervolgen in het toernooi en komt hij dus ook het weekend in actie!

Tiger Woods verliet het toernooi met opgeheven hoofd. Het aanwezige publiek bedankte hem en geraakt liep hij de green op voor zijn laatste putt. De oud nummer 1 van de wereld eindigde met +9 onderaan het klassement waar spelers als David Duval (+12) en Mark Calcavecchia (+21) het nog veel slechter deden.

Ook de Belgen Thomas Detry en Thomas Pieters wisten zich voor het weekend te plaatsen. De twee staan nu met 3 en 2-onder gedeeld 32e en 46e.

De leiding kwam in handen van de Australiër Cameron Smith. Met een tweede ronde van 64 slagen en 13-onder klom hij naar de nummer 1 positie in het klassement. De Amerikaan Cameron Young staat nu tweede met 11-onder. Rory McIlroy en Viktor Hovland delen met 10-onder de derde plaats.

150e Open: Lars van Meijel heeft redelijke start maar Tiger Woods zeker niet