ALPS Tour

ALPS Tour: Lars Keunen leidt ook na 2 ronden in het Fred.Olsen Alps de La Gomera 

Lars Keunen

La Gomera, 15 juli 2022 – De leider na de eerste ronde, de Nederlander Lars Keunen, heeft zijn voorsprong ook na de tweede ronde van de Fred.Olsen Alps de La Gomera van 2022 kunnen behouden. Met 13-onder gaat hij de derde en laatste dag in. Op een gedeelde 2e plaats en met 10-onder par en slechts op 3 slagen terug staan drie van de vorige winnaars van dit seizoen: Koen Kouwenaar, Stefano Mazzoli en de amateur Tom Vaillant. Op een gedeelde 5e plaats nog een Nederlander en wel Vince Van Veen.

Het was weer een prachtige dag op La Gomera, het op een na kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het toernooi wordt gespeeld op de prachtige Tecina Golf en begon vanochtend om 8:30 uur onder een zonnige hemel. De score omstandigheden waren ’s ochtends gunstiger dankzij een lichte bries, terwijl de omstandigheden ’s middags gecompliceerder waren door een sterkere aanhoudende wind.

De leider van de eerste ronde, de Nederlandse Lars Keunen, behield een voorsprong van 3 slagen op weg naar de laatste ronde van het toernooi. Hij maakte vandaag een 5-onder par, 66 slagen, voor een tweedaags totaal van 13-onder par. Zijn ronde omvatte 4 birdies, 1 eagle en 1 bogey. Na zijn ronde merkte Lars op dat zijn spel “vrijwel vergelijkbaar was met gisteren, ik maakte helaas een paar putts minder. Vandaag was er zeker meer wind, dus dat was iets lastiger spelen. Morgen zal ik het spel benaderen zoals elke andere ronde, wetende dat ik een aantal goede spelers heb met slechts een paar slagen achter mij, ik zal zeker laag moeten gaan.” Toen hem werd gevraagd wat een overwinning voor hem zou betekenen, als 16e in de Order of Merit, antwoordde Lars: “een overwinning zou echt geweldig zijn, ik heb het zeker nodig, maar als het morgen niet gebeurt, weet ik dat het op een gegeven moment zal gebeuren. Een ding is zeker ik zal stijgen op de ranglijst.”

Koen Kouwenaar (foto), winnaar van de Molinetto Alps Open van 2022, staat op een gedeelde 3e plaats op de 2e plaats met 10-onder par. Hij wist vandaag de laagste ronde van de dag te maken met een fantastische 8-onder par, 63 slagen. Als winnaar uit het verleden en momenteel 4e in de Order of Merit, zou hij graag nog een titel aan zijn record toevoegen, waardoor hij hoger op de ranglijst zou komen te staan ​​en hem veilig zou stellen voor een plek voor de Challenge Tour van volgend jaar. 

Tijdens de ronde van vandaag maakte hij 6 birdies en 1 bogey op de eerste negen en 2 birdies, 1 eagle en een bogey op de tweede negen. Na zijn ronde merkte Koen op dat er vandaag zeker minder wind was dan gisteren maar de wind was vandaag de andere kant op. Hij liet weten: “vandaag op de par 5, 3e bereikte ik gisteren gemakkelijk in 2en de green en vandaag kon ik die niet bereiken. Vandaag ging het putten iets makkelijker dan gisteren. Er waren zeker een paar lastige bij maar ook die maakte ik, mijn putter was erg heet vandaag. Morgen wil ik gewoon objectief zijn in de manier waarop ik speel, gewoon mijn ding doen. Ik zal mij niet laten afleiden en probeer mentaal sterk te zijn ”

De Italiaan Stefano Mazzoli, die het eerste evenement van het seizoen won, de 2022 Ein Bay Open, is de tweede speler met een gedeelde 2e plaats met een score van 10-onder par. 

De Franse amateur, Tom Vaillant, tweevoudig winnaar dit seizoen, en 2e in de huidige ranglijst, wil een derde titel aan zijn seizoen toevoegen. Hij is de derde speler die met een tweedaags totaal van 10-onder par gelijk staat en morgen de laatste ronde ingaat. Tom maakte 8 birdies en 1 bogey tijdens zijn tweede ronde. Aan het einde van zijn ronde van 7 onder par zei hij: “Mijn spel is geweldig, ik voel me echt goed en ik denk dat deze baan heel goed bij mij past.” Hij voegde er ook aan toe dat het zijn plan is om zijn speelstatus te veranderen van amateur naar professioneel eind dit jaar”.

Op de 5e plaats met 9 onder par staat de Nederlander Vince Van Veen.  

Round 2 Leader Lars Keunen. Photo Credit: Sir Old Golfer Photography.

@alpstour