ALPS Tour

Vince Van Veen pakt zijn eerste overwinning op de ALPS Tour!

La Gomera, 16 juli 2022- Vince Van Veen heeft zijn eerste overwinning binnen en wel in het Fred.Olsen Alps de La Gomera in 2022. De 26-jarige Nederlander moest wel eerst een play-off spelen want hij was samen met de de Fransman Julien Sale met een gelijke score van 15-onder par geëindigd. Van Veen wist met een chip shot een birdie te maken op de eerste play-off hole wat hem de overwinning gaf.

Eén slag terug en op de gedeelde 3e plaats met 14-onder eindigden de Portugees Tomas Guimaraes Bessa, de Fransman en amateur Tom Vaillant en een andere Nederlander Lars Keunen. Op de 6e plaats op 13 onder par eindigden de Ier Jonathan Yates en de Zwitser Daniel Gurtner.

De Italiaanse Gregorio De Leo blijft de leider in de Alps Tour Order of Merit na 15 evenementen. De Franse Julien Sale (amateur) is nu opgeschoven naar de 2e plaats en de Franse Tom Vaillant ook amateur klom naar de 3e plaats.

De Nederlander Vince Van Veen stond aan het het begin van deze week 15e in de Order of Merit, maar door zijn overwinning is hij inmiddels opgeschoven naar de 8e plaats. Vince schoot vandaag een ronde van 6-onder par voor een driedaags totaal van 15-onder par. Hij speelde het hele seizoen al erg solide en was blij dat hij zijn eerste overwinning op de ALPS Tour had behaald op een voor hem vertrouwde golfbaan. Toen hij de play-off had afgerond was hij zeer tevreden, “de baan lag vandaag een stuk makkelijker bij omdat er minder wind was. Er waren wat lastige pin posities maar omdat er minder wind was, werd ook dat makkelijker. Ik speel al geruime tijd goed en bleef dezelfde dingen doen waardoor ik goed speelde, wat uiteindelijk heeft geleid tot de overwinning van vandaag. Er waren zeker wat emoties aan het einde dat ik graag losliet.”

Vince ging verder met: “Deze overwinning is voor mijn hele team, omdat ze me door de moeilijke tijden hebben geholpen. We bleven bij elkaar, communiceerden open en ik ben blij hen aan mijn zijde te hebben. Mijn seizoens doel was om in de top 5 te komen, ik ben nu dichtbij en ik ben blij dat ik hier een grote stap heb gemaakt. Ik ben heel dankbaar voor de mensen om me heen en die in mij bleven geloven.”

De 24-jarige Franse amateur Julien Sale blijft zijn solide prestaties demonstreren met 8 top 10 finishes tot nu toe dit seizoen, waarvan 5 in de laatste 5 toernooien. Hij is nu opgeschoven naar de 2e plaats in de rangorde van de Order of Merit. Tijdens de laatste ronde van vandaag schoot Julien een ongelooflijke bogey-vrije laatste ronde van 7-onder par.

Amateur Tom Vaillant, tweevoudig winnaar dit seizoen, sloot het toernooi af met een gedeelde 3e plaats met een totaalscore van 14-onder par. Na zijn ronde merkte hij op: “Het was weer een geweldige week voor mij. Meedoen op de finaledag en in de top 3 eindigen is altijd erg positief. Ik kijk ernaar uit om mijn goede prestaties in het volgende evenement voort te zetten.”

De Nederlander Lars Keunen schoot een laatste ronde van 1 onder par om het toernooi af te sluiten met 14 onder par. Koen Kouwenaar en Davey Porsius werden gedeeld 10e met een eindscore van 11-onder.

ALPS Tour: Lars Keunen leidt ook na 2 ronden in het Fred.Olsen Alps de La Gomera 

Vince Van Veen winner of the 2022 Fred.Olsen Alps de La Gomera. Photo Credit: Sir Old Golfer Photography.