150e Open: Lars van Meijel heeft redelijke start maar Tiger Woods zeker niet

Met drie bogeys en een birdie is Lars van Meijel het 150e Open op St Andrews gestart. De Nederlander staat met +2 gedeeld 100e.  De cut wordt hoogstwaarschijnlijk rond par en misschien zelfs +1 dus Van Meijel heeft zeker nog een grote kans om het weekend te halen. 

Tiger Woods worstelde naar een openingsronde van 78 slagen en een gedeelde 146e plaats en heeft daarmee 14 slagen achterstand op de leider Cameron Young. Een historische 16e grote titel en een derde succes op St Andrews is nu veranderd in een onwaarschijnlijke strijd om de cut te halen na een teleurstellende openingsdag op het 150e Open.

Woods die zijn derde competitieve evenement sinds het auto-ongeluk van afgelopen februari pas speelt, mixte drie birdies met vijf bogeys en twee dubbel bogeys om slechts zeven spelers onder hem te laten in het veld van 156 man.

Young heeft een voorsprong van twee slagen op St Andrews na een bogey vrije ronde van 64 slagen maar met Rory McIlroy op twee slagen achterstand en Cameron Smith op drie terug. 

De Noord-Ier wist een putt van ver op zijn openingshole te maken en maakte drie opeenvolgende birdies vanaf de vierde om de turn te bereiken in 32 slagen. McIlroy wist er nog een toe te voegen op de 12e voordat hij op de volgende zijn enige bogey van de dag liet noteren toen een slechte chip ongeveer 50 meter voorbij de hole rolde.

McIlroy reageerde door een birdie te maken op de par vijf hole en een afsluitende birdie op de laatste dichte het gat op clubhuisleider Young. Het werd McIlroy laagste score in de eerste ronde op The Open sinds hij het evenement won in 2014.

“Ja, fantastische start,” zei McIlroy. “Precies wat je hoopt dat er zal gebeuren als je aan je week begint. Ik heb alles gedaan wat je in St. Andrews zou moeten doen. Het is weer een goede start bij een major, drie op een rij voor mij nu en ik kijk uit naar de komende dagen.”

The Open: Lars van Meijel start laat in de middag op donderdag 

Lars van Meijel kwalificeert zich voor het 150e Open in Schotland!