PGA Tour

Scheffler wint door storm vertraagde RBC Heritage

De Masters kampioen Scottie Scheffler zette zijn dominantie voort door de door storm vertraagde RBC Heritage in South Carolina te winnen, zijn vierde overwinning in vijf starts.

De nummer één van de wereld, 27 jaar oud, had een drie-onder-par 68 in de laatste ronde om te eindigen op 19-onder en te winnen met vier slagen voorsprong op zijn landgenoot de Amerikaan Sahith Theegala. Scheffler verdiende nu 3.6 miljoen. In de drie wedstrijden die hij hiervoor won verdiende hij 4, 4.5 en 3.6 miljoen.

De laatste ronde van zondag werd meer dan twee uur onderbroken door slecht weer voordat de duisternis het spel stopte. Scheffler keerde maandag terug met een voorsprong van vijf slagen en moest nog drie holes spelen en hij rondde deze af met een comfortabele voorsprong.

Hij wordt de eerste speler die een Masters overwinning volgt met een overwinning in het RBC Heritage sinds de Duitser Bernhard Langer dat deed in 1985.

Scheffler is ook de eerste speler die vier keer wint in vijf starts op de PGA Tour sinds Tiger Woods in 2007-08.

Voorafgaand aan zijn opeenvolgende overwinningen deze maand, won Scheffler het Arnold Palmer Invitational op Bay Hill en het Players Championship in maart.

“Ik begon langzaam op donderdag maar afgezien daarvan speelde ik echt goed golf in het midden van het toernooi” zei Scheffler.

De Oostenrijker Sepp Straka eindigde als hoogstgeplaatste Europeaan met een gedeelde vijfde plaats op 14-onder, terwijl Masters runner-up Ludvig Aaberg gedeeld tiende werd op 12 onder. De Noord-Ier Rory McIlroy had op zondag een laatste ronde van 74 om ruim achter te blijven en eindigde op zeven onder.

Scottie Scheffler staat op het punt zijn vierde overwinning te behalen in vijf PGA Tour starts