Ladies Tour

Chevron Championship: Nelly Korda wint en evenaart LPGA record

De wereld nummer 1 van de dames, Nelly Korda, evenaarde het record voor de meeste opeenvolgende LPGA overwinningen, door de vijf op een rij van Nancy Lopez uit 1978 en die van Annika Sorenstam in 2004 en 2005 te evenaren. De 20-jarige Engelse amateur Lottie Woad eindigde op één onder par in haar eerste major optreden.

Nelly Korda

Korda claimde haar tweede major titel en een opmerkelijke vijfde opeenvolgende toernooizege toen ze de overwinning behaalde in het Chevron Championship met twee slagen voorsprong. Zij begon de laatste ronde van de eerste major van dit jaar met één slag achterstand op de Zuid-Koreaanse lHaeran Ryu, maar een drie-onder-par 69 op de laatste dag was genoeg om de 25-jarige Amerikaanse de overwinning te bezorgen met 13-onder par voor het toernooi.

De Zweedse Maja Stark eindigde twee slagen verderop op de tweede plaats na ook te eindigen met een 69, terwijl de Amerikaanse Lauren Coughlin en de Canadese Brooke Henderson, die gelijk stonden met Korda na een uitstekende derde ronde van 64, op een gedeelde derde plaats eindigden met 10 onder par. Ryu kaartte een twee-over-par 74 om als vijfde te eindigen.

Gevraagd hoe ze erin slaagde vijf overwinningen te behalen in vijf opeenvolgende toernooien, zei Korda:
“Die laatste negen holes voelden als de langste negen holes van mijn hele leven, het was een beetje een strijd op de achterste negen, maar ik ben blij dat ik de overwinning heb behaald.”

Korda’s eerste major overwinning kwam in het Women’s PGA Championship in 2021 en ze verzekerde zich van de eerste van haar vijf opeenvolgende titels dit jaar bij het LPGA Drive On Championship in januari.