Equipment nieuws

PING Putterlijn breidt uit met zes nieuwe premiummodellen

PING heeft zes nieuwe PING Puttermodellen geïntroduceerd in zijn assortiment, elk ontworpen om de ideale combinatie van gevoel en vergevingsgezindheid te bereiken in een vertrouwenwekkende uitstraling.

De nieuwe ontwerpen breiden de PING Putterlijn uit naar 16 modellen, bestaande uit high moment-of-inertia blades en ultra-vergevingsgezinde, multi-materiaal mid-mallets en mallets. De nieuwe Anser 2, Anser D, B60, Tyne H, Fetch en Ketsch G zijn vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order bij geautoriseerde PING-golfwinkels over de hele wereld. Elk model kan worden aangepast aan slagtype, lengte, ligging, loft en gripsoort.

“De PING Putterlijn combineert moderne ontwerpadvancements met de bewezen technologieën die PING 65 jaar geleden de standaard hebben gezet in putterontwerp,” aldus John K. Solheim, CEO en president van PING. “In deze lijn hebben onze ingenieurs een meer individuele benadering gekozen met onze meest populaire modellen, waarbij variaties van onze score-verlagende innovaties zoals perimeter weighting en geoptimaliseerde plaatsing van het zwaartepunt werden toegepast, terwijl ze zich verder differentieerden door middel van face-technologie en uitlijnkenmerken.

“Het is een zeer divers aanbod, maar het enige dat ze allemaal gemeen hebben is dat ze precisieprestaties bieden bij putts van elke lengte. Golfers zullen geen moeite hebben om een model te vinden dat past bij hun puttingstijl, gewenste uitlijnindicatoren en gewenste gevoel.”

Een Model Voor Elke Golfer

Golfers kunnen kiezen uit high-MOI blades, mid-mallets en mallets onderscheiden door face-technologie, uitlijnhulpmiddelen en afwerking. Traditionele blades zijn onder meer de Anser 2, een winnend model dat oorspronkelijk is ontworpen door PING-oprichter Karsten Solheim, en de op de tour geïnspireerde Anser D. De B60, een ander winnend ontwerp van Karsten dat werd geïntroduceerd in 1979, keert terug in de PING-lijn met een precisie-gefreesd gezicht. De Tyne H, die de originele Tyne combineert met een Anser-hals, en de populaire Fetch (met zijn “gimme” bal-opraapfunctie) passen in de mallet-categorie samen met de Ketsch G, een eenvoudig te richten, multi-materiaal model ontworpen voor maximale vergevingsgezindheid. Alle drie slagtypen (Recht, Licht, Sterk) zijn vertegenwoordigd binnen de 16-model PING Putterselectie.

Geschikt Voor Gevoel

Van stevige gefreesde gezichten tot zachte inserts voor gevoel, de face-technologie is ontworpen op basis van feedback van onze tourstaf om te voldoen aan verschillende gevoelsvoorkeuren en controle en consistentie te bieden bij putts van elke lengte. In de zes nieuwe toevoegingen aan de lijn hebben vier modellen (Anser 2, Anser D, B60, Tyne H) het stevige gevoel van een vlak gefreesd gezicht en twee (Fetch, Ketsch G) bieden het zachte gevoel van een PEBAX-insert.

Uitgelijnd Voor Succes

De nieuwe putters bieden verschillende uitlijnoplossingen om op te lijnen. Het gebruik van een glans-diffuus rauw straaloppervlak in vier modellen en zwart PVD in de andere twee zorgt voor verbeterd contrast om bij de uitlijning te helpen en een premium uitstraling te creëren. Voor golfers die de invloed van de donkere look met witte lijnen verkiezen, zullen de Ketsch G en Tyne H het beste bij hun oog passen. De Anser 2, Anser D, B60 en Fetch hebben het opvallende ruwe straaloppervlak met contrasterende zwarte uitlijnlijnen.

Modelbeschrijvingen (alle modellen €350 adviesprijs)

Anser 2: Zoals de tijdloze Anser, biedt de hiel-tot-teen weighting stabiliteit en vergevingsgezindheid, zij het in een iets langer en smaller profiel. Zijn ondiepe gefreesde gezicht zorgt voor een stevigere respons en consistente roll. De balbreedte uitholling, scherpere ballasten en strakke geometrie bieden allemaal uitlijnindicatoren in dit model met een nieuw glans-diffuus rauw straaloppervlak.

Anser D: Tourprofessionals werden geraadpleegd bij het creëren van dit model met een dieper (“D”) profiel als een hybride tussen de Anser blade en een mallet-ontwerp, de extra massa is nuttig om de slag te stabiliseren voor maximale vergevingsgezindheid. Het ondiepe gefreesde gezicht zorgt voor een stevigere respons en consistente roll. Een nieuw glans-diffuus rauw straaloppervlak draagt bij aan het visueel aangename aspect.

B60: De B60, een langdurige favoriet van PING-fans, is terug met een ondiep gefreesd gezicht dat zorgt voor een stevigere respons en consistente roll. Golfers zijn bekend met de dunne bovenste rail met afgeronde ballasten, gevormde vormgeving en centrale uitlijnlijn in dit gebalanceerde, vergevingsgezinde model. Ook nieuw is het glans-diffuus rauwe straaloppervlak.

Tyne H: Het tweevorkontwerp wordt gecombineerd met een Anser-hals om meerdere uitlijnindicatoren te bieden en te helpen de put

ter bij impact vierkant te maken. Het ondiepe gefreesde gezicht zorgt voor een stevigere respons en consistente roll. Perimeter weighting en een geoptimaliseerde CG-positie zorgen voor balans, stabiliteit, vergevingsgezindheid en nauwkeurigheid. Een balbrede uitholling en contrasterende witte uitlijnlijn bevorderen zelfverzekerd richten.

Fetch: Een dual-density PEBAX face-insert levert een zacht gevoel op kortere putts en een stabiel gevoel op langere lag putts. Gemaakte putts zijn gemakkelijk op te halen met de uitsparing in de zool die niet alleen handig is – het creëert discretionaire massa die we gebruiken om MOI en vergevingsgezindheid te vergroten. Fetch-fans prijzen het meer compacte profiel als gemakkelijk te richten. Balbrede uitlijnlijnen en een nieuw glans-diffuus rauw straaloppervlak helpen in het proces.

Ketsch G: Zijn aluminium body en roestvrijstalen zoolplaat worden gecombineerd met een geoptimaliseerde CG om extreme vergevingsgezindheid en stabiliteit te creëren. De dual-density PEBAX face-insert levert een zacht gevoel op kortere putts en een stabiel gevoel op langere lag putts. De bal-oprapfunctie op de zool is meer dan handig – het maakt het mogelijk massa te herverdelen om MOI te vergroten. Een trio van contrasterende zichtlijnen omlijsten de bal om uitlijning te vereenvoudigen.