ProGolf Tour

ProGolf Tour: Slechts Michael Wedema weet onder par te blijven na eerste ronde van Haugschlag NÖ Open by Perfect Eagle 2024

Met een groot aantal Nederlandse deelnemers aanwezig in Oostenrijk voor het Haugschlag NÖ Open by Perfect Eagle 2024, was de uitkomst van de eerste ronde toch enigszins teleurstellend. Slechts één Nederlander wist zijn ronde onder par af te ronden, namelijk Michael Wedema met een score van 1-onder, waarmee hij zich op een gedeelde 39e plaats bevindt. Het weer bleek een uitdaging op de golfbaan van Golfresort Haugschlag, met sneeuw, regen en wind tijdens de oefenronden.

De Fransen Matthie de Cottignies Lafon en Claude Churchward leken geen last te hebben van deze omstandigheden en namen de leiding met een score van 8-onder na de eerste ronde van het toernooi.

Na twee ronden zal de cut in het ProGolf Tour evenement naar verwachting op 1-onder liggen, wat betekent dat de overige Nederlanders, zoals Koen Kouwenaar (par), Rodi Vlasveld, Mike Toorop en Nordin van Tilburg (+1), Aydan Verdonk (+2), Dario Antonisse (+3), Gavin de Gelder (+7), Mike Korver (+8) en Michel van Zijl (+14), hun best moeten doen op de tweede dag van het toernooi.