ALPS Tour

Ronan Mullarney wint zijn tweede in Frankrijk en Davey Porsius eindigt als 4e

Saint-Omer, 16 september 2023 – In een adembenemend vertoon van golfvaardigheid heeft de Ierse golfer Ronan Mullarney zijn tweede titel van het seizoen veroverd door de Hauts de France – Pas de Calais Golf Open 2023 te domineren. Met een indrukwekkende driedaagse score van 16 onder par wist Mullarney niet alleen de overwinning veilig te stellen, maar ook zijn Challenge Tour-kaart voor 2024 te bemachtigen. Deze overwinning, behaald met een ongelooflijke voorsprong van negen slagen, markeert een keerpunt in zijn professionele golfcarrière. In het toernooi in Frankrijk eindigdee Davey Porsius met 6-onder op de vierde plek. Lars Keunen eindigde dit keer8e met een eindscore van 3-onder.

Gedurende het gehele toernooi slaagde Mullarney erin om bogey-vrij te blijven, wat getuigt van zijn uitzonderlijke consistentie en bekwaamheid op de golfbaan. Hij eindigde met een laatste ronde van 5 onder par, 66, met maar liefst vijf birdies, waarmee hij zijn rivalen ver achter zich liet.

Met deze zege consolideert Mullarney zijn positie als een opkomende ster in het professionele golfcircuit. Na eerder dit jaar zijn eerste full-field professionele evenement te hebben gewonnen op de 31e Gösser Open, blijft hij nu aan de leiding in de Order of Merit-ranglijst op weg naar de Grand Finale van de Alps Tour 2023.

In een interview na zijn glorieuze overwinning verklaarde Mullarney: “Ik ben opgetogen. Het zag er misschien niet stressvol uit, maar geloof me, het was extreem stressvol. Vandaag was veruit de beste die ik heb gespeeld. De eerste twee rondes heeft mijn korte spel me gered, maar vandaag voelde ik me erg op mijn gemak en speelde ik goed.” Zijn nederige houding toont zijn vastberadenheid om te blijven groeien als speler, zelfs na het behalen van zo’n belangrijke mijlpaal.

Manfredi Manica uit Italië, winnaar van de Aravell Golf Open van Creand in 2023, eindigde samen met zijn landgenoot Enrico Di Nitto op een gedeelde tweede plaats met een score van 7 onder par. Manica, die in 2021 professional werd, vertegenwoordigt momenteel Golf Nazionale en zette een laatste ronde neer van 2 over-par, 73, met 5 bogeys en 3 birdies.

Op de ranglijst van de Order of Merit op weg naar de Grand Finale van de Alps Tour 2023 gaat de Ierse Ronan Mullarney aan de leiding, gevolgd door de Nederlander Kiet Van der Weele en de Franse Oihan Guillamoundeguy op de derde plaats. De Engelsman Jack Floydd en de Nederlandse speler Lars Keunen sluiten de top vijf af.

Het Hauts de France – Pas de Calais Golf Open, dat in samenwerking met de Ladies European Tour Access Series (LETAS) werd gespeeld, heeft de afgelopen twee edities al indruk gemaakt op golfliefhebbers en professionals. Het succesvolle format van het toernooi zal worden voortgezet in 2024, met de deelname van zowel Alps Tour-spelers als LET Access Series-spelers, die strijden om twee afzonderlijke prijzenfondsen en trofeeën. De editie van 2024 staat gepland van 12 tot en met 14 september.

De spannende playoff van de LETAS, die plaatsvond tijdens het evenement, werd gewonnen door Lejan Lewthwaite uit Zuid-Afrika, die haar koelbloedigheid toonde op de 18e hole en de trofee veroverde. Pasqualle Coffa eodigde als beste Nederlandse met een 9e plek en 7-onder par. Mayke Hoogeboom sloot het toernooi met 4-onder af en een 17e plaats.

De top 50 professionele spelers en gerangschikte amateurs in de officiële Order of Merit-ranglijst krijgen de kans om te strijden tijdens de Alps Tour Grand Final 2023, die van 18 tot 20 oktober wordt gehouden op de Asolo Golf Club in Cavaso del Tomba, Italië. Het toernooi heeft een prijzengeld van € 50.000 en biedt de top 5 spelers de kans om Challenge Tour-kaarten te verdienen, waarmee ze hun carrière naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ronan Mullarney op voorsprong maar Davey Porsius dichtbij in Pas de Calais Golf Open