ALPS Tour

Ronan Mullarney op voorsprong maar Davey Porsius dichtbij in Pas de Calais Golf Open

Saint-Omer, 15 september 2023 – De Ier Ronan Mullarney leidt het veld na twee bogey-vrije ronden en een totale score van 11 onder par in het 2023 Hauts de France – Pas de Calais Golf Open. Op de tweede plaats staat de winnaar van de 2023 Aravell Golf Open by Creand, Manfredi Manica uit Italië. Op de derde plaats staat de verdedigende kampioen van het toernooi, de Nederlander Davey Porsius (foto). Met 6 onder par staat de winnaar van de 2023 Red Sea Little Venice Open, Quim Vidal uit Spanje, op de vierde plaats. Theo Brizard uit Frankrijk sluit de top 5 af met een totale score van 5 onder par.

Lars Keunen staat gedeeld 9e met een score van 3-onder. Bob Geurts miste helaas de cut in het toernooi.

Opnieuw een prachtige dag met voornamelijk zonnige luchten en een aangename temperatuur verwelkomde de spelers op de Aa Saint-Omer Golf Club voor de tweede ronde van de 2023 Hauts de France – Pas de Calais Golf Open. Het spel begon om 8.15 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De scores waren ’s ochtends iets gunstiger, omdat er in de middag meer wind stond.

De 2023 Hauts de France – Pas de Calais Golf Open is een gezamenlijk toernooi tussen spelers van de Alps Tour en de Ladies European Tour Access Series (LETAS). Er strijden 66 spelers van elk circuit om twee verschillende prijzenpotten en dus trofeeën. De spelers van de Alps Tour spelen de golfbaan als een par 71 van 6182 meter. De spelers van de Ladies European Tour Access Series (LETAS) spelen de golfbaan als een par 73 van 5349 meter.

Davey Porsius uit Nederland, 28 jaar oud, staat op de derde plaats met 7-onder par en 4 slagen achter de leider. Hij sloeg een tweede ronde van 5 onder par, 65 met 6 birdies en 1 bogey. Hij vertegenwoordigt momenteel Goyer en staat op de 8e plaats in de huidige Order of Merit-ranglijst. Porsius is de verdedigende kampioen van het toernooi en kijkt ernaar uit om de titel die hij vorig jaar veroverde te verdedigen.

LETAS

In het LET Access Series-evenement behield de Sloveense Katja Pogacar, 29 jaar oud, haar voorsprong na twee ronden. Ze heeft een tweedaagse totaalscore van 10 onder par. De Nederlandse Pasqualle Coffa staat met 4-onder gedeeld 13e net voor een andere Nederlandse Mayka Hoogeboom met 2-onder. Marit Harryvan miste met 2 slagen de cut.

Pogacar heeft dit seizoen drie top-10 finishes op de tour, waaronder een tweede plaats op de Montauban Ladies Open in juni. Zij heeft heeft in elk toernooi waar ze dit seizoen aan heeft deelgenomen, de cut gehaald.

Na haar ronde merkte Pogacar op: “Vandaag was geweldig, ik had een wat langzamere start omdat het winderig was en anders aanvoelde. Er waren niet veel zenuwen aan het einde toen ik wist dat ik weer kon leiden, ik keek er gewoon echt naar uit om wat birdies te maken omdat ik al kansen had gehad voor de laatste vier holes. Laten we morgen wat golf spelen.”

In het veld van de Ladies European Tour Access Series (LETAS) strijden de spelers om LETAS Order of Merit-punten en hun prijzenpot, die is vastgesteld op € 40.000.

Finale Ronde

In totaal hebben 36 spelers de cut gehaald, die was vastgesteld op +2. De winnaar van de 2023 Hauts de France – Pas de Calais Golf Open zal € 6.400 en 6.525 Order of Merit-punten verdienen.

ALPS Tour: Lars Keunen beste Nederlander en Franse amateur Théo Boulet leidt