Challenge Tour

Lars van Meijel en Dario Antonisse gedeeld 12e met 2 ronden te gaan

In het sfeervolle decor van het Open de Portugal at Royal Óbidos, een toernooi dat behoort tot de prestigieuze Challenge Tour, hebben drie Nederlandse golfers zich weten te handhaven na de cut. Lars van Meijel, in het bijzonder, maakte indruk met een opmerkelijke opmars in het klassement na een adembenemende tweede ronde waarin hij maar liefst 6 slagen onder par speelde. Deze fenomenale prestatie katapulteerde hem maar liefst 57 plaatsen omhoog, waardoor hij nu de gedeelde 12e plaats bezet.

Ook Dario Antonisse (foto) mag zich met recht in de schijnwerpers plaatsen, want hij wist eveneens op een score van 6-onder te komen na zijn tweede ronde, waardoor hij zich op gelijke hoogte bevindt met Van Meijel op de 12e positie. Een indrukwekkende prestatie die getuigt van hun talent en vastberadenheid.

Wouter de Vries is de derde Nederlandse vertegenwoordiger die het weekend heeft weten te bereiken. Met een respectabele score van 2 slagen onder par deelt hij momenteel de 59e plaats, wat hem in een goede positie brengt voor de komende ronden.

Helaas was het toernooi voor Sven Maurits van korte duur, aangezien hij eindigde met een score van 2 slagen boven par.

Ondertussen maakte de leider na de eerste ronde, Tomas Bessa, een opmerkelijke val in het klassement. Hij gleed af naar de gedeelde 23e plaats na een teleurstellende tweede ronde waarin hij 4 slagen boven par speelde. Een ontwikkeling die het spannende karakter van dit toernooi benadrukt.

De Spanjaard Manuel Elvira heeft momenteel de touwtjes stevig in handen in Portugal, met een indrukwekkende score van 12 slagen onder par. Hij leidt met een slag op Marco Penge en op Frederic Lacroix en Gregorio De Leo, die allen tweede staan in het klassement. De strijd om de titel belooft nog intenser te worden naarmate de finaledag nadert.

Wat een start van Dario Antonisse in Portugal