DP World Tour

BMW PGA-kampioenschap: Ludvig Åberg leidt met twee slagen en Luiten nu beste Nederlander

WENTWORTH – Op de schilderachtige Wentworth Golf Club heeft de Zweedse sensatie Ludvig Åberg zijn opmerkelijke vorm voortgezet tijdens de derde ronde van het BMW PGA-kampioenschap. Met een indrukwekkende score van zes onder par 66 heeft hij een voorsprong van twee slagen genomen en zijn positie aan de top lijkt onaantastbaar. Maar laten we niet vergeten dat golf altijd vol verrassingen zit.

Joost Luiten, de Nederlandse troef, heeft zich intussen goed gepositioneerd op de 25e plaats met een totaal van 8 onder par. Darius van Driel volgt niet ver achter, staande op de 38e plaats met 5 onder par. Daan Huizing bevindt zich ook in de top 50 met 4 onder par. Voor deze Nederlandse golfers ligt een aantrekkelijke cheque binnen handbereik.

De 23-jarige Zweed, die pas in juni professional werd, lijkt onvermoeibaar en heeft zijn oog laten vallen op opeenvolgende overwinningen na zijn triomf eerder deze maand in de European Masters. Met een indrukwekkende eagle, vijf birdies en slechts één bogey heeft hij zijn achtervolgers op afstand gehouden, met een totaal van 16 onder par.

Tommy Fleetwood uit Engeland en Connor Syme uit Schotland delen de tweede plaats met 14 onder par, en hoewel ze Åberg op de hielen zitten, staan er nog andere spelers klaar om eventuele fouten genadeloos af te straffen.

Åberg, begonnen met gedeelde leiding op 10 onder par met landgenoot Sebastian Soderberg, nam het commando over met een indrukwekkende eagle op de vierde hole. Terwijl Åberg zijn weg vond naar birdies op de zevende, achtste en twaalfde holes, bleven enkele spelers waakzaam.

Zelfs een hobbelige 13e hole leek Åberg niet van zijn stuk te brengen. Hij herstelde zich met een verre putt voor een bogey en zijn zelfvertrouwen bleef onaangetast. De 15e hole bracht opnieuw een birdie, en hoewel hij enkele kansen op de 16e en 17e hole miste, sloot hij af met een indrukwekkende prestatie uit een greenside-bunker op de 18e hole.

Na zijn ronde zei Åberg: “Het was behoorlijk surrealistisch om hier aan de leiding te gaan. Het is zo’n iconische plek, en ik heb het geluk gehad om hier de afgelopen dagen goed te spelen. Hopelijk kan ik morgen hetzelfde niveau vasthouden.”

Terwijl de starttijden voor de laatste ronde vervroegd zijn vanwege de dreiging van slecht weer, belooft de ontknoping van het BMW PGA-kampioenschap een waar spektakel te worden. Tommy Fleetwood, Connor Syme en vele anderen zullen alles op alles zetten om Åberg te onttronen en de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Golf is een spel van precisie en concentratie, en Wentworth is de perfecte setting voor deze epische strijd. Het publiek kan zich verheugen op een dag vol opwinding en drama terwijl deze getalenteerde golfers de strijd aangaan op de iconische golfbaan. De golfwereld houdt zijn adem in terwijl we ons voorbereiden op de spannende finale van het BMW PGA-kampioenschap.

Darius van Driel voorlopig beste Nederlander en twee Zweden leiden!