Robert-Jan Derksen en Guido van der Valk door in KLM Open

21-08-2009-clarke

21-08-2009-clarkeVan de vele Nederlanders die meespeelden deze week in het KLM Open 2009, zijn alleen Robert-Jan Derksen en Guido van der Valk er in geslaagd zich voor het weekend te plaatsen. Voor Derksen was er eindelijk een keer een opluchting, meerdere keren miste hij de cut in het KLM Open, zo ook vorig jaar in Zandvoort,  maar nu is hij er bij in het weekend. Met 4-onder par voor het toernooi deelt Derksen de 23e plaats. Van Der Valk deelt met -2 de 43e plek.

De leiders in het toernooi zijn Darren Clarke (foto) en Peter Hedblom. De Noord-Ier en Zweed staan met 8-onder par bovenaan het klassement. De zoontjes van Clarke wachtten hun vader op toen hij van de 18e hole afstapte. Vader moest nog even wat interviews doen en de zonen vermaakte zich alvast op de oefengreen samen met Jos Vanstiphout, de mentale coach van Clarke.

Van de  Nederlanders wisten verder Ronald Stokman, Wil Besseling en de amateurspeler Tim Sluiten hun tweede ronde onder par te spelen. Met 68 slagen eindigden de drie hun ronde.

Met +1 misten Joost Luiten, Besseling, Richard Kind, en Rolf Muntz maar net de cut die op level par kwam te liggen.