ProGolf Tour

Red Sea Egyptian Classic: Mike Toorop grijpt naast zege en Mateusz Gradecki wint

15.04.21 Pro Golf Tour 2021, Red Sea Ain Sokhna Classic. 18-20 Apr. {player of country} during the first round.. GRADECKI Mateusz (POL)

Bij het eerste rankingtoernooi van het jaar in Ain Sokhna in Egypte van de Pro Golf Tour won de Pool Mateusz Gradecki de trofee en werd de Nederlander Mike Toorop tweede. Na 54 holes had de 26-jarige uit Oborniki Śląskie met 12-onder twee slagen voorsprong op tour-rookie Toorop uit Nederland die met 65, 70 en 71 slagen op 10-onder eindigde.

De Nederlandse amateur Nordon van Tilburg werd in het toernooi met 2-onder gedeeld 22e. Stan Kraaij eindigde met 1-onder 25e, Max Albertus met par gedeeld 33e en Philip Bootsma werd met +3 gedeeld 38e. Eerder miste Peter Melching, Dylan Boshart, Mak Markovits, Jim Vartak de Heij en Michael Wedema de cut. 

Mateusz Gradecki behaalde de titel in het Red Sea Egyptian Classic met een perfecte eindsprint: op de holes 16, 17 en 18 van zijn laatste ronde op de Sokhna Golf Club aan de Rode Zee in Egypte wist de Pool birdie te maken en verzekerde zich van de winnende check van 5000 euro en veel punten voor de Pro Golf Tour Order of Merit.

15.04.21 Pro Golf Tour 2021, Red Sea Ain Sokhna Classic. 18-20 Apr. {player of country} during the first round.. GRADECKI Mateusz (POL)

Gradecki had zijn goede vorm al bewezen in de eerste ronde toen hij klom naar de tweede plek en slechts één slag achter de Nederlandse nieuwkomer Mike Toorop. Na een solide ronde van 70 slagen op de tweede ronde dag, zegevierde de professional op de laatste dag dankzij zijn uitstekende putts en soms zelfs van flinke afstand.

“Dit is echt een uitstekende start van het nieuwe seizoen en ik ben erg blij met deze overwinning”, zei Gradecki. “De afgelopen maanden heb ik me zeer nauwgezet voorbereid en onder andere mijn putts en de vlucht van de bal veranderd. Ik speel nu een fade en geen draw, wat me veel meer stabiliteit en bijbehorend zelfvertrouwen geeft. ”

Gradecki had zich al gekwalificeerd voor de European Challenge Tour 2019 met een 5e plaats in de eindrangschikking van de Pro Golf Tour in 2018, maar kon daar geen voet aan de grond krijgen. In 2020 miste hij de directe stijging als nummer 7 op de ranglijst – alleen de top 3 ging vorig jaar door in de 2e divisie van Europa. Met de overwinning in Ain Sokhna legde hij de basis voor zijn seizoensdoel, de terugkeer naar de Challenge Tour.

Mike Toorop, die uiteindelijk tweede werd, baarde ook opzien in Egypte. Als nummer 4 van de Pro Golf Tour Qualifying School 2020 reisde de Tour-rookie naar de Rode Zee met de beste aanbevelingen en zette zijn eerste kleine uitroepteken met een ronde van 65 op de eerste dag van het toernooi.

De sterkste Duitse spelers waren dit keer twee amateurs: Jannik de Bruyn en Timo Vahlenkamp deelden de 3e plaats met elk 9 onder par.

Zonder van locatie te hoeven veranderen kunnen de leden van de Pro Golf Tour zondag al verder met toernooi nummer 2 van de jaarkalender, daarna staat ronde 1 van de Red Sea Ain Sokhna Classic op het programma en traditioneel ook op de 27 holes Sokhna Golfbaan Club, maar met een andere baancombinatie (www.progolftour.de).

Pro Golf Tour: Mike Toorop nog steeds aan de leiding in Sea Egyptian Classic 2021

Red Sea Egyptian Classic 2021: Mike Toorop pakt de leiding in Egypte