Het eerste golfnieuws

10 jaar Landgoed & Golfbaan Tespelduyn

Op vrijdag 2 april was het exact 10 jaar geleden dat Landgoed & Golfbaan Tespelduyn haar feestelijke opening beleefde. De geplande jubileumweek kan geen doorgang vinden wegens de huidige maatregelen, maar uiteraard liet Tespelduyn dit lustrum niet ongemerkt voorbijgaan. Met veel trots kijken de familie en medewerkers terug op de afgelopen 10 jaar.

Levenswerk
Wat in Noordwijkerhout in 1975 begon als een groot avontuur voor Piet en Wil Duivenvoorde groeide uit tot hun levenswerk; Landgoed Tespelduyn. De oude bollenschuur met het vervallen huis verbouwden zij tot een prachtig landhuis waar zij met hun gezin jarenlang met veel plezier woonden. “Met het ouder worden gingen wij natuurlijk nadenken over een toekomstige invulling van onze woning en de gronden er omheen”, aldus Piet en Wil Duivenvoorde. “Het uitgangspunt was en is om onze unieke en rustige plek in de drukke Randstad te delen met een breed publiek. Vele avonden wisselden wij ideeën uit en uiteindelijk kwamen wij tot het initiatief om ons bezit te ontwikkelen tot het huidige landgoed met de golfbaan. En dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan, want het duurde ruim 7 jaar voordat de vergunningen werden verleend”, vervolgt Duivenvoorde. “Begin 2010 ging de eerste spade de grond in en op 2 april 2011 werden alle faciliteiten in gebruik genomen. Een heugelijke dag en een ware kroon op ons levenswerk”.

2 april 2011
“De opening van de horecagelegenheden en de 9-holes Bloembollenbaan met de oefenfaciliteiten was echt onvergetelijk”, memoreert zoon en directeur Peter Duivenvoorde. “Mijn idool en voetbalfenomeen Marco van Basten, oud-golfbondscoach Tom O’Mahoney, de Leidse cabaretier Jochem Myjer en de voormalige tennisprof Tom Okker speelden op 2 april 2011 de 1e flight en verzorgden daarmee de opening onder toeziend oog van vele gasten en golfers”, glundert Duivenvoorde. “Wij beleefden echt een vliegende start, heel veel gasten en golfers komen echt al 10 jaar bij ons en waarderen de warmte en toewijding binnen ons familiebedrijf. Daarop zijn wij supertrots. In 2019 werden wij Nederlands beste 9-holes golfbaan; een mooiere beloning voor de inspanningen van ons team kun je gewoonweg niet verzinnen”!

Veelzijdig
In september 2011 werd Tespelduyn aangewezen als officiële trouwlocatie en inmiddels hebben honderden bruidsparen elkaar op het landgoed het ja-woord gegeven. “Voor onszelf blijven deze dagen bijzonder en onze toewijding wordt zéker goed gewaardeerd”, aldus restaurantmanager Joyce Nederstigt. “De trouwtuin met haar prieel is een prachtige plek en bij minder weer verzorgen wij een prachtige ambiance in de Trouwserre van ’t Koetshuys”, glimt de trotse Nederstigt.
“Tevens zijn wij erin geslaagd om een vaste positie in de zakelijke markt te verwerven en dat tekent de veelzijdigheid van Tespelduyn. De verzorging van vergaderingen en teamdagen wordt gewaardeerd met een 9,1 en dat is natuurlijk een compliment naar onze medewerkers”, vult Duivenvoorde aan.

Het landgoed is nooit af
Er is nieuwbouw gepleegd, verbouwingen gedaan, ontelbare tonnen grond verzet, vele kilo’s graszaad uitgestrooid, bomen verplaatst, hagen geplant, bruggen aangelegd, bunkers gegraven en nog veel meer. “Wij blijven voortdurend verbeteren en als we iets doen, dan doen we het gedegen”, zegt Duivenvoorde. “We gaan echt voor de lange termijn, het Landgoed is eigenlijk nooit af. Recentelijk hebben wij liefst 6.000 m2 nieuwe paden in de golfbaan aangelegd en hole 9 is totaal vernieuwd”.

Op de vraag hoe Peter Duivenvoorde de toekomst ziet, heeft hij een duidelijk antwoord; “wij zien de toekomst met heel veel vertrouwen tegemoet en het zou prachtig zijn indien de volgende generatie het levenswerk van onze ouders kan voortzetten”!

KADER
Nieuw openbaar uitkijkpunt op De Terp
In samenwerking met Gemeente Noordwijk, Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland is de aanleg van een nieuw openbaar uitkijkpunt op De Terp gestart. Vanaf begin mei kunnen wandelaars en fietsers vanaf 12 meter hoogte genieten van een weids uitzicht over het b(l)oeiende bollenlandschap.