Pro Golf Tour

Red Sea Egyptian Classic 2021: Mike Toorop pakt de leiding in Egypte

Mike Toorop

De ProGolfTour is weer begonnen en wel met een twee wedstrijden in Egypte. In de eerste, de Red Sea Egyptian Classic 2021, staat een Nederlander bovenaan het klassement en wel Mike Toorop (foto). Toorop liet op de golfbaan van de Sokhna Golf Club 65 slagen noteren met in zijn ronde een eagle, zes birdies en een bogey. Het toernooi wordt over 3 ronden gespeeld. De Fransman Victor Veyrey en de Pool Mateusz Gradecki volgen Toorop op 1 slag afstand op de gedeelde tweede plaats.

Nordin van Tilburg begon het toernooi met 70 slagen, zijn 2-onder brengt de amateur op de gedeelde 10e plek. Max Albertus, Philip Bootsma en Peter Melching wist hun ronde in par te eindigen en staan daarmee gedeeld 23e.

Stan Kraaij en Mats Markovits begonnen het toernooi net over par met 73 slagen (+1) waarmee zij de gedeelde 32e plek pakten. Dylan Boshart (+2), Michael Wedema en Jim Vartak de Heij (+5) en Alexander Verschuren (+7) eindigden hun ronde ruim boven par en zullen hun best moeten doen om de cut na twee ronden te kunnen halen.

Vorig jaar eindigde Jim Vartak de Heij als beste Nederlander in dit toernooi met een score van par maar daar mee miste hij nog wel de cut.

De wedstrijd heeft 30.000 euro aan prijzengeld waarvan voor de winnaar 5000 euro is gereserveerd.