PGA Tour

PGA Tour: Matt Kuchar gedeeld aan de leiding bij het World Wide Technology Championship ondanks een quadruple bogey

PGA Tour: Matt Kuchar gedeeld aan de leiding bij het World Wide Technology Championship ondanks een quadruple bogey

Matt Kuchar verloor zijn solide leiding bij het World Wide Technology Championship in Mexico na een quadruple bogey op de 15e hole. maar kwam terug en leidt samen met Camilo Villegas !

Kuchar, die op zoek is naar zijn eerste PGA Tour-overwinning sinds de Sony Open in Hawaii in januari 2019, kaartte een vijf-onder par 67 op zaterdag in Cabo San Lucas, waarmee hij Villegas evenaarde op 19-onder par na 54 holes.

Echter, de 45-jarige werd geschokt door een acht op de par-vier 15e hole en een bogey op de 16e, waardoor hij vijf slagen verloor in het laatste deel van zijn achterste negen holes, nadat hij 24-onder par stond na drie opeenvolgende birdies tussen hole 12 en 14.

Kuchar stond 10-onder par voor de dag en hoopte op een mogelijke 59, maar hookte vervolgens zijn afslag op hole 15 in de bomen, nam een strafslag en slaagde er twee keer niet in om op de green te komen.

“Deze baan heeft wel wat verraderlijks,” zei Kuchar na een ronde waarin hij negen birdies en een eagle maakte. “Die 15e hole is er eentje die ik denk dat we allemaal hebben omcirkeld. Ik denk dat dit een groot aantal slagen kan zijn en voor mij was dat vandaag het geval.

“Ik ben redelijk goed in staat om dat soort dingen van me af te laten glijden. Ik laat die ene van me afglijden en [nu ga ik] proberen om wat goed golf te spelen (zondag).”

Villegas’ drie-onder 69 bestond uit zeven birdies, waaronder vijf op zijn achterste negen holes, en vier bogeys, terwijl hij zijn poging voortzette om zijn eerste PGA Tour-titel te winnen sinds de Wyndham Championship in augustus 2014.

De 41-jarige Colombiaan zei: “Mijn putter was niet zo heet, maar over het algemeen was het positief. Matt [Kuchar] leek een voorsprong te nemen, maar golf is vreemd en hij kwam weer terug naar ons.

“We zullen er (zondag) weer zijn, goed spelen en agressief blijven. Op deze golfbaan zijn er veel lage scores, dus we zullen zien wat er gebeurt.”

Erik van Rooyen staat derde, één slag achter op 18-onder par, met Mackenzie Hughes – die een negen-onder 63 schoot in de derde ronde – Justin Suh en Will Gordon, die gedeeld vierde staan op 17-onder par.

Camilo Villegas pakt twee slagen voorsprong in het World Wide Technology Championship