Ladies Tour

LPGA Tour: Mone Inami verovert haar eerste zege op het elitecircuit

Mone Inami wint de Toto Japan Classic op eigen bodem om haar eerste LPGA Tour-overwinning te claimen; de verdedigende kampioene Gemma Dryburgh eindigt op drie slagen achterstand op de zesde plaats na een laatste ronde van zeven onder par; Nasa Hataoka’s hoop vervloog met een ronde van twee boven par, inclusief een dubbele bogey.

De verdedigende kampioene, Gemma Dryburgh, eindigde op een gedeelde zesde plaats in de Toto Japan Classic met een laatste ronde van zeven onder par, waarmee de Schotse speelster drie slagen achter de winnares Mone Inami eindigde.

Dryburgh, die dit evenement in 2022 met vier slagen voorsprong won, maakte vier birdies op haar eerste negen holes en nog eens drie op de terugweg, tijdens een foutloze zondag op de Taiheiyo Club Minori Course.

De 30-jarige eindigde op 19 onder par voor het toernooi, terwijl de Japanse Inami op eigen bodem zegevierde met 22 onder par, één slag voor haar landgenote Shiho Kuwaki en de Zuid-Koreaanse Seon Woo Bae.

Inami begon de laatste dag met een achterstand van één slag op Kuwaki en haar landgenote Nasa Hataoka, maar een ronde van drie onder par 69 was genoeg om de titel te veroveren, terwijl Kuwaki een ronde van 71 kaartte en Hataoka worstelde met een ronde van 74.

Hataoka’s ronde van twee boven par omvatte een bogey op de vierde hole en een dubbele bogey op de vijftiende hole.

Inami’s overwinning was de 13e in haar carrière, maar haar eerste op de LPGA Tour. De overwinning verdiende haar LPGA Tour-lidmaatschap voor de rest van dit seizoen en het gehele jaar 2024.