Challenge Tour

Marco Penge op weg naar de European Tour, Lars van Meijel 43e

De spanning op de golfbaan was om te snijden tijdens de Rolex Challenge Tour Grand Final, ondersteund door The R&A, terwijl Marco Penge een stap dichter bij het verwezenlijken van zijn droom van de European Tour kwam. Met een voorsprong van slechts één slag op de Fransman Tom Vaillant, belooft de laatste ronde een ware golfspektakel te worden.

Voor de Nederlander Lars van Meijel lijkt het rechtstreeks kwalificeren voor het seizoen 2024 van de Europese Tour een uitdaging te zijn. Met een 43e plaats in het toernooi heeft hij een geweldige ronde van 8-onder of lager nodig om zich bij de top 20 te voegen. Het zal een zware opgave zijn, maar in golf is alles mogelijk, en wie weet kan hij op de laatste dag een magische prestatie neerzetten.

Marco Penge (foto), de jonge Engelsman die begon op de 24e plaats op de Road to Mallorca Rankings, toonde zijn vastberadenheid en weerbaarheid in de moeilijke omstandigheden van Club de Golf Alcanada. Met een solide ronde van level par (72) wist hij zijn totale score op zeven onder par te houden, slechts één slag voor op zijn concurrent Vaillant. Penge heeft de nummer één positie op de Road to Mallorca Rankings binnen handbereik en als hij deze vasthoudt, wordt hij de 12e Engelsman die de Challenge Tour Rankings wint.

De strijd tussen Penge en Vaillant was intens, en hoewel de Fransman moeite had met een dubbele bogey op de derde en de twaalfde hole, slaagde hij erin om zich terug te vechten met twee birdies op zijn laatste vier holes. Dit heeft het gat tussen hen tot slechts één slag teruggebracht, wat de laatste ronde des te spannender maakt.

Frederic Lacroix uit Frankrijk bevindt zich momenteel op de derde plaats met twee onder par na een zware ronde van twee boven par (74), die werd bemoeilijkt door de draaiende wind langs de kust. Hij staat op het punt om twaalf plaatsen te stijgen naar de dertiende plaats op de ranglijst.

Ook de Engelse Brandon Robinson Thompson toonde zijn vastberadenheid en staat momenteel op de vierde plaats met één onder par. Hij zal naar verwachting zes plaatsen stijgen naar de twintigste positie op de ranglijst. Zijn landgenoot Sam Bairstow staat een schot verder terug op de vijfde plaats, wat de competitie nog spannender maakt.

De laatste ronde van de Rolex Challenge Tour Grand Final belooft een epische strijd te worden. Marco Penge zal om 11.30 uur lokale tijd samen met Tom Vaillant en Frederic Lacroix in de laatste groep afslaan, en het wordt ongetwijfeld een dag vol golfactie en spanning.

Zowel Penge als Vaillant deelden hun gedachten over de zware omstandigheden en hun vastberadenheid om te winnen. Penge prees de uitdagende locatie en kijkt uit naar de laatste dag, terwijl Vaillant zich concentreert op zijn eigen spel en de test van de moeilijke omstandigheden omarmt.

Brandon Robinson Thompson deelde zijn dankbaarheid voor de mogelijkheden die hij heeft gekregen en benadrukte dat hij leeft om zijn droom te volgen. Het is duidelijk dat de passie en vastberadenheid van deze golfers de kern vormen van dit opwindende toernooi.

Met de European Tour binnen handbereik voor Marco Penge en anderen die strijden om de top 20-plaatsen, belooft de laatste ronde van de Rolex Challenge Tour Grand Final een onvergetelijke golfervaring te worden, vol met drama en heroïsche prestaties op de groene fairways van Club de Golf Alcanada. Golffans over de hele wereld kunnen zich verheugen op een dag vol opwinding en intensiteit op het hoogste niveau van de sport.

Penge en Vaillant delen de leiding op Mallorca, terwijl Lars van Meijel worstelt