PGA Tour

Camilo Villegas pakt twee slagen voorsprong in het World Wide Technology Championship

Los Cabos, Mexico – De zon glinsterde over de prachtige fairways van het El Cardonal-golfbaan in Los Cabos, Mexico, terwijl Camilo Villegas zijn tweede opeenvolgende acht-onder-64 afrondde en een voorsprong van twee slagen nam op het World Wide Technology Championship van de PGA Tour. Villegas, een 41-jarige golfer uit Colombia, liet zien dat hij nog steeds in staat is tot geweldig golfspel en domineerde het leaderboard met een totaalscore van 16 onder par na twee ronden.

Deze wedstrijd markeert een bijzondere gebeurtenis, want El Cardonal is het eerste door golflegende Tiger Woods ontworpen parcours dat wordt gebruikt tijdens een PGA Tour-evenement. Villegas begon zijn ronde met een indrukwekkende eagle-birdie-birdie serie, en hoewel hij wat tegenslag kende met twee bogeys op de eerste negen, voegde hij nog eens zes birdies toe, waaronder drie op zijn laatste drie holes. Dit stelde hem in staat om de koppositie te behouden met een totaal van 128 slagen na twee dagen.

Villegas, die deze week een sponsorvrijstelling verdiende, behaalde de laagste score van 36 holes in zijn carrière op de tour. Hij deelde zijn nuchtere kijk op de sport: “Je concentreert je gewoon op het proces en blijft maar malen. Ons werk is een stuk beter als je goed speelt, maar zoals ik al zei (donderdag): het verandert niet echt. Je wordt wakker met hetzelfde doel. Het is een frustrerende wedstrijd. We gaan door de ups en downs. Het is fijn om de eerste twee dagen goed bezig te zijn.”

Matt Kuchar

Matt Kuchar, een doorgewinterde professional met negen PGA Tour-overwinningen, staat op de tweede plaats, slechts twee slagen achter Villegas, na een bogey-vrije ronde van 65. Kuchar heeft sinds 2019 geen toernooi meer gewonnen en lijkt vastbesloten om zijn overwinningsdorst te lessen.

Kuchar begon zijn ronde met drie birdies op de achterste negen, gevolgd door nog eens vier op de voorste negen, waaronder een reeks van drie opeenvolgende birdies. Hij beschreef zijn spel als “stabiel” en benadrukte de onvoorspelbaarheid van golf, zelfs als je in goede vorm bent.

Na een enerverende dag op de baan staan Stephan Jaeger uit Duitsland en de Amerikaanse Justin Suh gedeeld derde met 13 onder par. De Zweedse nieuwkomer Ludvig Aberg, die deze week als favoriet werd beschouwd, schoot een bogey-vrije ronde van 65 en deelt de negende plaats op 11 onder. Voor Aberg markeert dit toernooi zijn eerste overwinning op de PGA Tour, en hij benadrukte het belang van plezier hebben en zo min mogelijk slagen maken.

Helaas zullen enkele opmerkelijke namen de cut van vijf onder par missen, waaronder Sahith Theegala, Stewart Cink, Emiliano Grillo en PGA-docent Michael Block. Dit toont aan dat golf een uitdagende en onvoorspelbare sport is, waarbij zelfs de besten soms de cut niet halen.

Met het weekend voor de boeg belooft het World Wide Technology Championship een spannend en onvoorspelbaar evenement te worden, met Camilo Villegas en Matt Kuchar aan de top, vastbesloten om hun beste spel te laten zien en te strijden om de overwinning in het prachtige Los Cabos, Mexico. Golffans over de hele wereld kunnen zich verheugen op een geweldig spektakel op de fairways van El Cardonal.

Glorieuze Start voor Cameron Percy op het World Wide Technology in Mexico