Omega European Masters: Besseling wordt 13e en Hojgaard wint!

De 20-jarige Rasmus Hojgaard heeft met een slag voorsprong het Omega European Masters gewonnen nadat hij de laatste zes holes in vijf-onder had gespeeld en met 63 slagen zijn ronde eindigde. De Oostenrijker Bernd Wiesberger gaf de overwinning weg nadat hij de laatste met een dubbel bogey eindigde en daarmee zijn Ryder Cup-kansen ook verkleinde.

Wil Besseling eindigde in het toernooi als gedeeld 13e en verdiende ruim 20.000 euro wat hem in de algemene ranking van de European Tour naar plaats 91 bracht!

De 35-jarige Wiesberger was in een positie om zich naar een van de automatische kwalificatieplaatsen voor het Ryder Cup-team van Europa te plaatsen maar de druk op de Oostenrijker nam toe nadat hij zijn afslag op de 18e in een fairway bunker zag gaan. Toen hij vervolgens een slecht contact had zag hij zijn bal het water in gaan. Wiesberger had nog steeds de kans om een up-en-down te maken voor een play-off maar een nerveuze pitch zorgde voor een bogey putt van meer dan 3 meter die hij vervolgens miste waardoor hij Hojgaard aan een overwinning hielp.

De jonge Deen leek te ver achter om in de strijd te komen voor de titel na slechts twee birdies en 10 pars over de eerste 12 holes, maar hij kwam in de running met birdies op 13 en 15 en een uitstekende eagle op de lange 14e. Met nog birdies op 15 en 18 wist hij uiteindelijk het toernooi te winnen.

“Ik ben erg trots”, zei Hojgaard. “Het is heel bijzonder en het is hier een geweldige plek en ik kan niet wachten om weer terug te komen. Op dit moment is het een beetje surrealistisch. Ik had niet verwacht dat ik in deze positie zou zijn, maar het is geweldig. Ik wist dat ik een birdie moest maken (op de 18e) om een kans te maken om in de play-off te komen en dat lukte mij!”.

Harrington heeft laten doorschemeren dat Ian Poulter en Sergio Garcia de favorieten zijn voor twee van zijn drie wildcards en Henrik Stenson verklaarde dat hij de derde zou zijn aangezien hij ook een 63 afvuurde op de laatste dag in de Zwitserse Alpen.

De Zweedse veteraan maakte vijf birdies in zijn eerste zes holes en met nog twee op 14 en 15 eindigde hij op 11-onder op de derde plaats.

Omega European Masters: Kan Wil Besseling zich nog verbeteren?