Omega European Masters: Kan Wil Besseling zich nog verbeteren?

Hij begon met 71 slagen het toernooi in Zwitserland liet er een ronde van 66 slagen op volgen en op zaterdag werden het 68 slagen waarmee hij de golfbaan van de Crans-sur-Sierre Golf Club mee afstapte! Zijn 5-onder totaal bracht hem op de gedeelde 21e plaats in het Omega European Masters, maar heeft Besseling nog meer in zijn mars?

De nummer 1 ontvangt op zondag een cheque van 333.333 duizend euro en de nummer 10 nog 40.000. Een plek rond de 20ste plaats is nog steeds goed voor een cheque van rond de 20.000 euro. Besseling staat nu nog 100e in de algemene ranking van de European Tour, de beste 127 behouden het speelrecht voor het nieuwe seizoen. Een goede cheque kan Besseling heel wat plaatsen laten stijgen.

Met 10-onder namen Renato Paratore en Sean Crocker de leiding. De twee hebben een slag voorsprong op Matthew Jordan, Jorge Campillo en Ross McGowan.

De Duitser Marcel Siem, eerst spelende op de Challenge Tour, gaat uitstekend mee met de de toppers op de European Tour. De 41-jarige, die herkenbaar is aan zijn opgestoken knotje, staat met 7-onder gedeeld 9e en lijkt opnieuw op weg naar een flinke cheque.