Nog meer mooie namen voor KLM Open

05-08-2008-kaymer.jpg

05-08-2008-kaymer.jpgZandvoort – Het spelersveld in het KLM Open is uitgebreid met de topspelers Martin Kaymer, Nick Dougherty, Paul McGinley, Thomas Levet, Thomas Björn, David Frost en Carlos Franco. Toernooidirecteur Daan Slooter maakte vandaag op de Kennemer bekend dat deze topspelers ook van 21 tot en met 24 augustus het KLM Open spelen.

Martin Kaymer (Dui) brak in 2008, zijn tweede jaar op de European Tour, door met een zege in Abu Dhabi. Daarna won Kaymer (foto) in eigen land het BMW International. Hij staat nu al bij de beste 40 op de Wereldranglijst en is een van de grote sterren van de toekomst. Deelname in Ryder Cup dit jaar zou zijn status als het grote talent voor de toekomst onderstrepen.

Paul McGinley, Thomas Björn en Thomas Levet behoren al jaren tot de absolute top van het Europese golf. Het zijn ervaren Ryder-Cuppers en meervoudig winnaars op de Tour en geven het spelersveld dit jaar een duidelijk gezicht. Carlos Franco (Par) en David Frost spelen al jaren op de Amerikaanse Tour en met succes. Frost won tien toernooien en Franco vier. Beiden presteerden ook meer dan eens erg sterk in de Majors.

De deelname van Henrik Stenson, Darren Clarke, David Howell, Simon Dyson, Rory McIlroy en titelverdediger Ross Fisher was sinds april al bekend. Ook was de deelname van Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Joost Luiten al zeker. Nu kwamen er nog een groot aantal mooie namen bij.

‘Het spelersveld is veel sterker dan vorig jaar’, aldus Toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Dit is het sterkste veld sinds het Open weer het KLM Open is. Het heeft zeker ook te maken met de Ryder Cup, waarvoor een aantal spelers zich in Nederland in de kijker hoopt te spelen. Dat helpt, maar het komt nog meer omdat het KLM Open de laatste jaren op de kaart is gezet. Het heeft te maken met de goede baan, de entourage, de organisatie en het enthousiaste publiek.’

Naast bovengenoemde namen waren er nog een aantal opvallende deelnemers te melden:

– Chris Wood (Engeland): de 20-jarige Engelsman, die als amateur onlangs in het Brits Open vijfde werd en deze week professional wordt, heeft een wildcard gekregen;

– Damian McGrane (Ierland): winnaar van het Volvo China Open;

– Simon Dyson (Engeland): tweevoudig winnaar op de European Tour en winnaar van het KLM Open in 2006;

– Tadd Fujikawa (VS): een bijzonder jong talent die een invitatie heeft gekregen voor het KLM Open. De Amerikaanse neoprof werd bekend toen hij zich op 15-jarige leeftijd kwalificeerde voor het US Open van 2006 en als jongste speler ooit de cut haalde op de US PGA Tour.

– Danny Willett (Engeland): een voormalige nummer 1 van de wereldranglijst voor amateurs, eindigde dit jaar als amateur nog als tiende in het Spaans Open. Hij is onlangs professional geworden.;

– Jamie Moul (Engeland): ook een voormalige nummer 1 van de wereldranglijst voor amateurs en onlangs zesde in het Russisch Open, zijn eerste optreden als professional.

‘Een aantal wildcards geven we aan de talenten van de toekomst’, zei Slooter doelend op Wood, Moul, Willett en Fujikawa. ‘Het geeft hen de nodige ervaring en we hopen natuurlijk dat het KLM Open een speciaal plekje in hun hart krijgt, waardoor ze later wellicht eerder geneigd zijn terug te komen.’

De kans is groot dat er nog meer absolute topspelers naar Zandvoort komen. Er staan nog een aantal grote namen op de inschrijflijst, maar hun namen worden nog niet bekendgemaakt omdat zij zich tot vlak voor het toernooi nog kunnen terugtrekken. ‘Er zijn ook nog een aantal topspelers met wie we nog in gesprek zijn’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF.

www.klmopen.nl