PGA Tour

Nick Taylor wint het chaotische Phoenix Open

De Canadees Nick Taylor behaalde zijn vierde carrière-overwinning op de PGA Tour op zondag door drie opeenvolgende birdies te maken op de 18e hole in een play-offthriller tegen de Amerikaan Charley Hoffman, waarmee hij de Phoenix Open won. Op de laatse dag werden sommige kaarthouders de toegang geweigerd en de alcoholverkoop beperkt omdat de baan overvol raakte.  Het toernooi staat bekend vanwege de uitbundige toeschouwers die tot blikken bier op de green proberen te gooien,

Taylor, vorig jaar nog tweede in het Phoenix Open, maakte dramatische putts op de 18e hole te midden van een luid publiek om Hoffman te verslaan.

“Ik probeerde te putten uit mijn ervaring van vorig jaar. Ik had het niet in het begin. Ik maakte enkele belachelijke par saves,” zei Taylor. “Die tee shot op de 18e heeft me in het verleden moeite bezorgd. Om het drie keer goed te slaan en drie keer te birdieën, is geweldig.”

Taylor birdied drie van de laatste vier holes in de reguliere speeltijd om een foutloze ronde van zes onder par 65 te noteren en Hoffman te evenaren op 21 onder 263 na 72 holes op TPC Scottsdale.

Na zijn birdie van iets minder dan 3 meter op de 18e, dwong Taylor de play-off af, waarin hij een birdie maakte van iets minder dan 4.5 meter op de eerste hole. Na een birdie van Hoffman van net iets meer dan 2 meter, maakte Taylor een birdie van iets minder dan 3.5 meter voet op de 18e voor de overwinning.

Hoffman, pakte bijna zijn eerste PGA-overwinning sinds 2016 en had zijn eerste top-10 finish in twee jaar na een ronde van 64.

Taylor, die vorig jaar het PGA Canadian Open won, sloot een zenuwslopende dag af met 30 holes reguliere speeltijd vanwege eerdere weersverstoringen.

Hoffman zei: “Ik had enkele mooie putts in de eindfase. Helaas liet ik de deur open en kwam Nick binnen en greep het moment en birdiede de 18e hole drie keer op rij. Alle lof voor hem.”

Het was ook een gemiste kans voor de verdedigende kampioen Scottie Scheffler, die probeerde legende Arnold Palmer te evenaren als de enige speler die het Phoenix Open drie opeenvolgende keren won. Hij deelde de derde plaats met 266 slagen met Sam Burns, drie slagen achter de winnaar.

Nick Taylor leidt maar moet net als veel andere zijn ronde nog afmaken in het WM Phoenix Open